Verds, però efectius

• El River exhibeix el seu potencial anotador amb un Hampl estel·lar i un Navarro que recorda a Blanch
IVÁN MOURE

Navarro, amb la pilota, és defensat pel base del Barça Moix en un atac del River, ahir al Poliesportiu Foto: TONY LARA

La primera actuació del River Andorra del curs 2013-2014 es va viure ahir a la nit amb una victòria davant el Barça B, en la tornada de les semifinals de la Lliga Catalana. Amb els 12 punts de renda de la setmana passada en l'anada la classificació per a la final és un fet i es jugarà demà a Lleida contra el Prat Joventut.

Als primers minuts, i únicament als primers minuts, el Barça va poder encetar que és estar per davant en el marcador. Encomanat a les individualitats de la gran promesa Josep Pérez i de Sulejmanovic, el filial blaugrana va posar-se 4-7. A partir de llavors manaria en l'electrònic un River que va començar amb calma però que ja en el primer quart es va poder veure alguna pinzellada del que ens espera al Poliesportiu els pròxims vuit o nou mesos, sobretot quant al repertori de variants en atac. Van anotar Gerbert Martí (2 punts), Green (3), Pablo Sánchez (2), Hampl (4), Éric Sánchez (2), Toi Gabriel (1), Schreiner (4) i Navarro (7). Només faltava en aquesta faceta Marc Blanch, que amb molèsties físiques als adductors no va jugar. Així que els primers deu minuts van acabar amb un 25-19.

Hampl es va erigir com el gran protagonista tricolor en els següents deu minuts, per culminar una actuació més que notable a la botzina del descans. Ni Sulejmanovic, carregat amb tres personals, ni Dragovic malgrat capturar fins a set rebots, ni cap altre jugador del Barça va poder aturar l'altura, lluita i potència del txec, que acabaria els primers vint minuts amb 13 punts; també Navarro va deixar grans sensacions com un murri, ràpid i amb un canell del tot fiable. El River va arribar a dominar de deu (37-27, minut 16) però l'equip que dirigeix Aleix Duran té un superclasse com és Pérez, que va agafar la responsabilitat en atac en els últims minuts i va arreglar l'assumpte fins el 39-35. Aquest nano no trigarà en guanyar protagonisme al primer equip.

Al tercer quart Hampl va continuar fent de les seves sota els taulells. Aguantava Pérez, l'únic capaç de fer mal a la sòlida defensa del River contra tot un equip és impossible. Els homes de Peñarroya eren més imprevisibles, més solucions per mossegar sense la necessitat de tirar de Hampl i, aquesta vegada sí, van tornar a arribar a la barrera dels deu punts per acabar el tercer quart onze amunt (56-45).

Als dos equips se'ls veia ja amb les forces al límit; és el que té el treball físic de la pretemporada. Però tot i el còmode avantatge, el partit encara no estava sentenciat i s'havia de resoldre. I Peñarroya va posar al parquet Colom i Gabriel, per veure com responien en els minuts més calents. Dos triples de Marc Garcia van situar el Barça a cinc (58-53), el tècnic del River va treure l'artilleria i ni es va patir, tot i que els 12 punts de renda de l'anada preveien una remuntada impossible del Barça. Guanyar, però, sempre és millor.