PUBLICITAT

69 isards capturats

  • A més dels controls morfobiomètrics, els Banders han recollit mostres de melsa per analitzar si encara existeix la presència del pestivirus en l'espècie
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

Punt i final a la Setmana de Caça de l'Isard. Ara toca fer balanç. El Departament de Patrimoni Natural i el Cos de Banders va informar que durant la Setmana el Cos de Banders ha realitzat un total de 69 controls de peces capturades, confeccionant la corresponent fitxa de control morfobiomètric. Tots els controls s'han realitzat d'acord a la llei i no hi ha hagut constatacions d'irregularitats.

A més dels controls, s'han recollit diverses mostres de melsa d'alguna de les peces capturades que, posteriorment, seran analitzades per comprovar si existeix la presència de pestivirus a l'espècie.

El balanç final de les peces capturades serà oficial avui, ja que els caçadors, com preveu el reglament, tenen fins a 24 hores per donar l'avís de la captura. Aquest fet porta associat que durant aquest dilluns hi pugui haver altres controls.

Una vegada finalitzat el període de caça cada colla de caçadors està obligada, en el termini de quinze dies naturals, a lliurar totes les anelles de captura al Departament de Patrimoni Natural, exceptuant les anelles de les captures efectuades i controlades pel personal de l'Administració en el moment del control morfobiomètric, que no s'hauran de retornar. El termini pel retorn de les anelles finalitza el proper 7 d'octubre.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT