PUBLICITAT

La Vila Medieval de Sant Julià aposta per la música i el foc

  • El periple serà el cap de setmana que ve, del 27 al 29 de setembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una de les animacions de la Vila Medieval de l'any passat Foto: TONY LARA

Sant Julià de Lòria prepara una nova edició de la Vila Medieval que se celebrarà el cap de setmana que ve, del 27 al 29 de setembre. El Comú lauredià aposta en aquesta edició per la música i el foc, i les principals novetats seran l'ampliació de la Vila fins a la plaça Francesc Cairat, on s'hi instal·larà la granja-escola de Naturlàndia, i la potenciació dels concerts nocturns i de les activitats amb foc. La consellera de Cultura, Maria Serbat, va destacar ahir que «la intenció és que el foc jugui un paper més protagonista, amb faquirs, malabarades de foc, espectacles de llençafoc i cercaviles de foc». També es comptarà amb dos concerts el divendres i dos el dissabte, a càrrec de R.O.T, i Acibreira que actuarà els dos dies, i Ebri Knight.

La Vila Medieval tornarà a oferir una gran varietat d'activitats al voltant del mercat, format per una seixantena de parades amb productes diversos. Com és habitual, comptarà amb diferents cercaviles, tallers, demostracions d'oficis antics, jocs infantils, passejades amb ponis, exposicions d'armes, lluita de cavallers, i una taberna instal·lada a la plaça Germandat. També s'han programat dos concerts divendres i dos dissabte a partir de les 21.30 hores, doblant el nombre de propostes musicals de l'any passat. El divendres actuarà el grup de música folk de la Seu d'Urgell R.O.T i a continuació la formació gallega Acibreira, mentre que dissabte repetirà Acibreira i el plat fort seran els catalans Ebri Knight, que tornen aquest any a demanda dels assistents de l'any passat.

D'altra banda, fins a 23 bars i restaurants de la població oferiran durant els tres dies menús medievals, mentre que diumenge al matí tindrà lloc una trobada de puntaires amb més de 60 participants. La Vila Medieval, que manté el pressupost en 40.000 euros, té previst atreure fins a 10.000 persones si el temps acompanya.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT