PUBLICITAT

Els lladres es van endur prop de mig milió d'euros de la Cellini

  • La Policia sospita que hi podria haver una cinquena persona implicada amagada al país
  • Els detinguts ingressen a la Comella sense voler informar de la localització del botí
G. G. / C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'encarregat de la joieria Cellini de Carlemany tanca la porta després de l'atracament que va patri l'establiment dijous passat al matí Foto: ÀLEX LARA

Els joves lituans que dijous passat al matí van atracar a mà armada la joieria Cellini d'Escaldes-Engordany es van endur un botí de 440.000 euros. Aquesta és la quantitat que sumen les diverses joies i rellotges que van sostreure de la caixa forta i d'algunes vitrines, segons van informar fonts properes al cas.

Malgrat que ja s'ha pogut concretar el peritatge definitiu del valor sostret, aquest botí segueix sense aparèixer. Únicament es va trobar el mateix dijous, en una paperera propera a la joieria, un joc d'arracades amb l'etiqueta de la Cellini juntament amb un jersei d'esport que presumptament seria dels lladres.

La Policia segueix buscant les joies restants sense sort. Durant la jornada d'ahir es va sospitar d'una zona paral·lela al rec de l'Obac, a Andorra la Vella. S'hi va trobar roba i restes sospitoses, tot i que amb el pas de les hores la força d'aquesta hipòtesi va anar perdent intensitat, també perquè es tracta d'una zona on hi van molts joves del país, un punt de reunió habitual. Les proves trobades no indiquen que hi hagi relació amb els lladres.

El Cos de Policia no descarta, per tot, que el botí segueixi al país amagat a algun lloc. Fins i tot no descarten que hi hagi una cinquena persona implicada, amb el botí, i que no hagi pogut sortir del país. La investigació segueix oberta a l'espera de noves dades i des del Cos també es fa una crida a la ciutadania per a la seva col·laboració.

Pel que fa als quatre detinguts, ja es troben a la presó de la Comella, després de prestar declaració davant del Batlle. Bé, de declaració poca, ja que no van voler testimoniar sobre els fets, motiu pel qual ja dissabte van ingressar al centre penitenciari. La Policia, per tant, no confia arribar a cap conclusió a través de les seves declaracions.

Els quatre joves van decidir, un cop atracada la joieria, separar-se per tal de fer més fàcil la sortida d'Andorra. Un d'ells va agafar un vehicle, un turisme Peugeot 307 amb matrícula del Regne Unit –amb el que pressumptament haurien entrat al país–, disposat a creuar la frontera pel Pas de la Casa.

Paral·lelament, dos joves més van agafar un taxi. Li van dir al taxista que els deixés al Pas de la Casa, per suposadament, després creuar la frontera a peu. Un quart home va agafar un altre taxi per fer el mateix trajecte i procedir de la mateixa manera.

Però el dispositiu muntat per la Policia un cop va tenir constància de l'atracament va permetre localitzar els quatre homes. El primer taxi va ser localitzat a la rotonda d'Envalira de la CG2, el segon taxi a la recta d'Envalira i finalment van localitzar al vehicle particular dels lladres.

Tots quatre homes no són residents, són lituans i tenen edats compreses entre els 18 i els 23 anys. Van realitzar l'atracament amb dues armes, fictícies, tot i que evidentment els empleats de la Cellini ho desconeixien quan van ser requerits que buidessin la caixa forta i les vitrines. Una de les armes va ser trobada en un cubell de brossa de reciclatge proper a la paperera on van localitzar una part del botí furtat. Pel que fa a la segona, es trobava a la mateixa joieria.

CARLEMANY COMPLICA L'OPERATIU / Tot just van entrar els lladres a la botiga, cap a les 11 del matí, el personal va prémer el botó d'alarma que connecta l'establiment amb les dependències d'una empresa de seguretat. Però el fet que l'avinguda Carlemany sigui ara un espai prioritari per a vianants va complicar l'operatiu. Va dificultar l'arribada al lloc dels fets de la Policia i també dels propietaris de la Cellini, que van lamentar les complicacions d'accés al seu establiment.

Tot apunta que el robatori estava plenament estudiat. Els joves atracadors no era la primera vegada que entraven a la joieria. El dia anterior ja s'hi van personar per a prendre mides. Van preguntar per diversos rellotges, valorats entre 1.000 i 1.500 euros, i van marxar. Quan hi van entrar dijous, per tant, ja tenien el local ben estudiat. Un es va quedar al costat de la porta, que estava tancada, vigilant, mentre que els altres dos es van encarregar de la feina bruta amb les dues pistoles de joguina.

Els treballadors mai van poder veure les pistoles d'aprop, perquè els hi van clavar a l'esquena, a una empleada mentre l'obligava a buidar les vitrines, i a un empleat mentre l'obligaven a buidar la caixa forta. Els lladres van posar tot el material en bosses d'esport i van fugir abans que arribés la Policia. Les càmeres de seguretat no funcionaven al moment dels fets, i per tant, aquest atracament, el segon que pateix la Cellini en dos anys, no va ser gravat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT