PUBLICITAT

L'Alt Urgell integrarà dos programes d'ocupació

  • La iniciativa permetrà contractar 12 persones ara per ara, a l'atur
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
El Consell d'Alcaldes del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ahir Foto: EL PERIÒDIC

L'Alt Urgell desplegarà a la comarca dos programes del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), els quals permetran la contracció, per un període de sis mesos, de 12 persones que es troben en situació d'atur, segons va informar ahir el Consell Comarcal. Es tracta del programa de Col·laboració Social i el de Treball i Formació que ha rebut avui el vist-i-plau del Consell d'Alcaldes. La iniciativa s'emmarca en el conjunt d'accions que el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, en col·laboració amb altres institucions i entitats, està fent per fomentar la millora de l'ocupació a la comarca en l'actual context de crisi. El programa consistirà en la contractació de dues persones que treballaran en la digitalització de documentació dels ajuntaments de la comarca, i inclou una formació prèvia. Els contractats hauran de ser majors de 45 anys en situació d'atur que cobrin la corresponent prestació, la qual continuaran percebent durant la vigència del contracte. El sou —un màxim de 400 euros— serà un complement a la prestació per desocupació. El programa de Treball i Formació farà possible la contractació de 10 persones, més grans de 30 anys i en situació d'atur, que actualment no rebin cap tipus de prestació. La seva feina, a jornada completa, consistirà en manteniment de senders, treballs forestals i via pública.

Els treballadors s'organitzaran en brigades i desenvoluparan l'activitat a la comarca. Rebran també una formació prèvia sobre les tasques. Totes aquestes contractacions es canalitzaran a través de l'oficina del SOC a la Seu, la qual s'encarregarà de fer la selecció de candidats.

Suport a la candidatura olímpica / El Consell d'Alcaldes també va aprovarr per unanimitat un manifest en què dóna ple suport a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'hivern. Els alcaldes entenen que el projecte «suposa una excel·lent oportunitat per a l'impuls de les nostres comarques en projecció al món, en promoció turística — en l'àmbit de la neu—, en millora d'infraestructures i en la creació de noves oportunitats de generació de riquesa i llocs de treball».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT