Insuperable Sanza

• El corredor del CAVA guanya amb suficiència la cursa de 10km d'AnyósPark on també venç Sara Garcia
R. M. S.
ANYÓS

Sanza, ahir, destacat durant els primers quilòmetres de la Cursa d'AnyósPark Foto: TONY LARA

La gran qualitat de Marcos Sanza la marca el seu ritme. A 3min 10s per quilòmetre va córrer ahir la 4a edició de la Cursa Popular d'AnyósPark. 31min 44s per al corredor del CAVA, que als dos quilòmetres ja manava amb suficiència, ampliant amb claredat la seva distància respecte als seus perseguidors, que no eren coixos. Jaume Leiva, campió d'Espanya de mitja marató al 2012, tercer al 2013, va claudicar davant de la superioritat de l'atleta resident. Sí, és cert que Leiva arrossegava molèsties, però les diferències d'ahir van ser abismals: gairebé quatre minuts.

Sanza es va imposar a la cursa de 10km entre els 220 corredors que hi van acabar amb un crono de 31min 44s. Leiva en va marcar 35min 31s, i el podi el va completar Ernest Sans amb 35min 36s. En categoria femenina, la victòria va ser també aclaparadora. La valenciana Sara Garcia va guanyar amb 41min 18s, arribant la 19a de la general, mentre que segona al podi va ser Eva Fontecha (48min 26s), i tercera Núria Salvat (49min 03s).

SANZA PREPARA LA MARATÓ DE MUNICH / «Encara queda temps per a la marató», va dir ahir Marcos Sanza durant el rodatge posterior que va fer després de córrer i vèncer als 10km de la Cursa d'AnyósPark, i mentre feia temps pel lliurament de trofeus. És aquest un dels objectius de la temporada d'aquest atleta que un any més allarga la temporada en busca d'un millor temps a la distància de marató. Al 2011 va debutar a Berlin en la distància dels 42,195km amb un temps de 2h 25min 48s, i al 2012 es va superar, a Frankfurt, amb un crono de 2h 22min 31s. Ara repetirà a Alemanya però canviant de ciutat: a Múnich, el pròxim 13 d'octubre.

GRAELLS, LA PROMESA QUE GUANYA EL 4KM / En la prova de 4km, el primer va ser una de les promeses de l'atletisme del Principat. Nil Graells, fill de Sílvia Felipo i Josep Graells, tots dos també atletes i olímpics, es va imposar amb un crono de 14min 11s per davant de César Sunye (14min 22s) i Nahuel Carabaña (14min 32s). En dones, la victòria va ser per a Andrea Sinfreu (18min 02s), seguida per Raquel Lázaro (19min 50s) i Judith Ros (20min 03s).

NO SE SUPEREN ELS 600 CORREDORS / La idea i la previsió dels organitzadors de la Cursa d'AnyósPark era arribar i fins i tot, si el temps respectava, superar la xifra dels 600 participants. Però, tot i el sol i la bona temperatura, ideal per córrer, la línia de sortida, tot i tenir bon aspecte, no era plena com s'esperava. 220 corredors van finalitzar la cursa de 10km i 216 la de 4km. En total, 436 atletes populars. A aquesta xifra s'havien d'afegir-hi els nens de les curses infantils que també hi havia programades.

DIUMENGE VINENT, EL 10K DEL CAVA / Els amants de les curses populars encara tenen proves per allargar el calendari i fins i tot per preparar les mitges maratons i maratons que proliferen a la tardor. Diumenge vinent, dia 29, es disputa la 8a edició del 10K Valls d'Andorra, organitzat pel CAVA, que al mateix temps serà la 2a edició de la cursa solidària de 5km, que aquest any serà també Campionat d'Andorra de 5km en ruta, el que serà un al·licient per tots els clubs del Principat. Com cada any, s'inclouran tres curses infantils, de 800, 400 i 100 metres, per als menors de 16 anys. Tot, a partir de les 9.30h a l'Estadi Comunal.