PUBLICITAT

La demanda per despenalitzar l'avortament torna al Consell

  • ?Sí als nostres drets' lliurarà divendres al Síndic les 4.600 firmes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

La plataforma que sota el nom Sí als nostres drets ha estat recollint signatures els darrers mesos per la despenalització de l'avortament lliurarà al síndic general, Vicenç Mateu, aquest proper divendres a les 10 hores, les més de 4.600 signatures de ciutadans favorables a la interrupció voluntària de l'embaràs en els tres supòsits mínims terapèutics, segons va fer saber ahir a través d'un comunicat.

Tot i que els seus impulsors ja han expressat reiterades vegades que l'objectiu de la recollida no era en cap cas presentar una iniciativa legislativa popular, sí que volen amb aquest gest de lliurar-les al síndic general deixar constància de quin és el sentiment d'una part de la població respecte aquest tema.

Els encarregats de portar el gruix de signatures seran els tres portaveus i impulsors de la iniciativa: Mònica Codina, Anna Dolsa i Bernat Escoda. La recollida de firmes s'ha fet entre els mesos d'abril i juny, en punts presencials en diferents parròquies, així com a través d'una pàgina a la xarxa social de Facebook.

Pel que fa al perfil de les persones que han signat, és molt variat. Hi ha nacionals i també residents, i fins i tot personalitats polítiques.

En qualsevol cas, la feina feta per la plataforma Sí als nostres drets no es dona per tancada. Tal i com va explicar Escoda a principis del mes de juliol, la intenció es reprendre el debat les properes eleccions. «Ens reunirem amb tots els grups polítics perquè ens informin si porten la despenalització de l'avortament al seu programa», va informar, «i també volem que els que no ho portin ho facin constar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT