PUBLICITAT

La detenció de Puig, il·legal segons el Constitucional

  • Es dóna la raó a la defensa, que va presentar el procediment d'?Habeas Corpus'
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Emili Puig, durant una compareixença davant de la premsa Foto: ÀLEX LARA

La defensa d'Emili Puig, el gerent del FC Andorra que va ser detingut i empresonat acusat de delictes contra el patrimoni, d'administració deslleial i de falsedat en comptes socials, ha acabat obtenint la raó per part del Tribunal Constitucional, que segons sentència del 7 de setembre i segons va informar ahir RTVA, considera que la detenció va ser il·legal. En cap cas, això sí, aquesta decisió no afecta al procés judicial que és en curs i que inclou la suposada desaparició d'un deute econòmic en el club de futbol i futbol sala que podria arribar fins els 350.000 euros.

Segons la televisió pública andorrana, el Tribunal Constitucional va dictaminar que la detenció va ser il·legal i va declarar la nul·litat de l'aute de la batlle instructora i el del Tribunal de Corts en el procediment d'Habeas Corpus que havia promogut la defensa de Puig. Ja en el primer moment de la detenció del gerent –va ingressar a la presó el passat 30 de maig–, l'advocat va al·legar detenció il·legal perquè, segons la seva versió, es van vulnerar drets fonamentals del seu client, com ara no ser informat dels motius exactes de la detenció.

En el seu moment, la fiscalia va respondre en contra de l'Habeas Corpus emparant-se en el risc de fuga de Puig i també de la suposada alarma social que havia creat el cas.

Emili Puig va ingressar en el centre penitenciari de la Comella el passat 30 de maig i hi va ser durant dos mesos. El 25 de juliol, el gerent va sortir en llibertat després de pagar una fiança de 30.000 euros. Des de llavors, Puig ha viscut a casa seva sense poder sortir del Principat durant tot l'estiu, ja que se li va requisar el passaport.

En el seu moment, el Tribunal de Corts va considerar la detenció de Puig dins de la legalitat, però el recurs presentat per la defensa al Constitucional ha acabat per capgirar la situació.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT