PUBLICITAT

Peralba amplia els torns de 12 hores a més agents del cos

  • Aquesta setmana s'està comunicant diferents nomenaments decidits per la direcció
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33Peralba (dreta) amb Martí després de la presa de possessió del càrrec, el 13 de juny. Foto: SFG

La nova direcció de la Policia comença a donar-li forma a un nou organigrama i al funcionament del cos. Tres mesos i mig després d'ocupar el càrrec de director, Joan Ramon Peralba ha recorregut al principi de mobilitat que regeix el cos per fer diversos nomenaments, alhora que també ha introduït alguns canvis pel que fa a aspectes de funcionament.

En aquest darrer apartat, segons ha pogut saber aquest rotatiu de fonts policials, s'amplia el model de 12 hores que ha havia funcionat en l'anterior etapa de Peralba amb Antoni Riberaygua com a ministre d'Interior. Els agents destinats a despatxos que fan vuit hores podran fer-ne ara 12 i s'unifiquen amb els de patrulles, que en l'actualitat ja fan 12 hores. La mesura afecta també als membres destinats a fronteres, que passaran a reforçar les patrulles. Per tant, a falta d'una explicació oficial, des de la plantilla del cos s'entén que hi haurà més funcionaris policials que estaran subjectes a horaris de 12 hores.

reaccions / Aquesta mesura va ser comunicada la setmana passada. Aquest rotatiu ha pogut saber que ha estat rebuda amb poc entusiasme entre els comandaments. De moment no ha estat comunicada als dos sindicats, com tampoc els nomenaments, per la qual cosa ni el SIPA ni el CFPA van voler ahir posicionar-se.

Durant el matí d'ahir sí que s'hi va notificar a alguns dels implicats les noves responsabilitats. Aquest rotatiu ha pogut saber que el caporal Francesc Espinosa passa a Seguretat Nacional, que ara dependrà directament del director. Per la seva banda, Jordi Balsa serà el responsable del grup de delictes contra el patrimoni, mentre que Josep Torné passaria al grup d'informació. Anteriorment s'havia produït el nomenament de Xavier Surana com a cap d'Intervenció.

També circula pels passadisos de la Policia els comentaris d'un canvi del responsable de la Interpol. De confirmar-se, Joan Comella substituirà a Robert Guirao. D'aquesta manera Comella tornaria a ocupar el mateix càrrec que tenia en l'etapa de Betriu com a director del cos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT