PUBLICITAT

L'elevat cost frena l'opció d'aparcament soterrat

  • El comú es decanta per fer 100 places de pàrquing a l'aire lliure
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Estat actual dels terrenys al Falgueró, ahir Foto: TONY LARA

El Comú d'Escaldes-Engordany presentarà en breu un plec de bases per escollir un tècnic que determini quin seria el cost exacte que suposaria fer un aparcament als terrenys del Falgueró, zona propera a l'hospital i on un conjunt de privats estan edificant un parc sanitari. La corporació té la voluntat de convertir en pàrquing els terrenys comunals però el cost econòmic en determinarà la seva tipologia. La voluntat seria fer places d'aparcament soterrades i fins i tot elevar algunes plantes. Però tal i com va reconèixer ahir el cònsol menor, Marc Calvet, els cinc milions d'euros que es calcula que podria arribar a costar l'obra «s'allunya de les possibilitats del comú».

Segons va reconèixer Calvet l'ideal seria fer l'aparcament soterrat perquè «tindríem connexió amb la zona del tanatori i quedaria tot molt més ben lligat». Però l'opció «més racional», va exposar el cònsol, és la d'erigir un aparcament a l'aire lliure. Es tracta d'una superfície de 2.500 metres quadrats on s'hi podrien fer fins a 100 places d'aparcament, és a dir una vintena més que les que hi havia fa un any abans que els privats iniciessin les obres. En aquest cas el cost s'estima en 2,5 milions d'euros.

Amb tot, però, cal esperar a l'informe que efectuarà el tècnic contractat. La corporació vol que aquest estigui enllestit a finals d'octubre amb la voluntat que l'aparcament pugui ser una realitat durant el seu mandat. S'inclouria al pressupost de l'any vinent.

Pel que fa al parer de l'oposició, la socialdemòcrata Cèlia Vendrell va lamentar no haver estat informada de les accions iniciades per la majoria, tot i que va defensar la necessitat que es realitzi un aparcament al Falgueró. «Ens agradaria que fos soterrat i fins i tot destinar la part de dalt a d'altres activitats, però s'ha de veure si el comú té suficient capacitat financera», va manifestar.

superàvit de quatre milions / Aquestes valoracions van ser fetes en el marc de la sessió de Consell de Comú celebrada ahir. Una sessió que va servir per aprovar l'execució del pressupost el primer semestre de l'any. Es va tancar amb un superàvit de quatre milions d'euros. Tal i com va explicar la consellera de Finances, Núria Gómez, el motiu de la dada positiva recau sobretot en què és a la primera part de l'any quan es facturen el gruix dels impostos i taxes. Cara final d'any s'espera tancar el pressupost amb equilibri. L'any passat, el superàvit al primer semestre va ser de 3,2 milions.

L'estat d'execució del pressupost també posa de manifest que s'ha aconseguit rebaixar un 8% les despeses corrents i de funcionament –un 2% el capítol de personal–, i s'ha produït «un lleuger augment» dels ingressos, concretament del 2%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT