David Albós serà per tercer any a la crono del Mundial

R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Des del 2009 és el nom de David Albós el que més sona al Campionat del Món de ciclisme en carretera, tot i que aquell any finalment no hi va ser perquè l'elecció final de la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) es va decantar per Ariadna Tudel, aleshores ciclista i amb bon nivell com per tenir un bon rendiment en la cursa femenina de ruta. A partir d'aquí, Albós ha encadenat dos anys consecutius en l'especialitat de crono (2011 a Copenhague i 2012 a Limbourg-Valkenburg), aquest 2013, a Florència, complirà amb una tercera edició.

La FAC va fer oficial ahir que Albós tornarà a representar Andorra al Mundial on es donen cita els millors especialistes del planeta i on l'objectiu del corredor de Llorts serà rebaixar el 15% de percentatge de temps respecte al vencedor de la prova, i fins i tot superar els rivals de les edicions anteriors que van ser a prop d'ell.

Albós va ser 60è al Mundial de Copenhague, sent en aquella ocasió en un percentatge de 17,55% respecte al guanyador, l'alemany Tony Martin, i 54è a la cita que es va disputar a Valkenburg (Holanda) l'any passat, amb victòria també de Martin i on Albós es va quedar en un percentatge de 15,72%, molt a prop de l'objectiu que es busca ara. Aquells dos recorreguts van ser inferiors als 50km, mentre que en aquesta edició a Florència se superarà aquesta distància, amb una cursa contra el crono de 57,8km entre les localitats italianes de Montecatini Terme i la capital de la Toscana.

10È A LES FRANQUESES DEL VALLÈS / El passat cap de setmana, Albós va disputar la Clàssica de les Franqueses del Vallès, de categoria elit i sub-23. Una dura cursa de 115km que només van poder acabar 17 dels 60 corredors que eren a la sortida. L'andorrà va finalitzar en la 10a posició a dos minuts del vencedor, el francès Cedric Eustache. Després d'aquesta carrera, va ser el mateix Albós qui va decidir ser al Mundial en trobar-se en condicions per assolir els objectius.