PUBLICITAT

Un país atractiu per als hackers

  • Un 98% del correu que gestiona Andorra Telecom és considerat SPAM
  • La capacitat de la bústia augmentarà el doble l'any que ve, passant de 50MB a 1GB
L. F. M
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge d'un usuari conectant-se al servei de correu Foto: TONY LARA

El servei de correu andorra.ad, gestionat per Andorra Telecom, ha estat un dels protagonistes de l'estiu; a principis d'agost, un atac hacker va posar en perill el servei i la parapública va decidir bloquejar temporalment, i de forma parcial, la utilització del compte de correu des de l'estranger, per evitar que les adreces andorra.ad fossin qualificades per altres operadors com a generadores de correu brossa. Per altra banda, durant el mes d'agost i setembre repetides disfuncions dels equips antispam han provocat retards en l'entrada i sortida de correus @andorra.ad. Segons va informar Andorra Telecom, un 98% del correu que gestiona la parapública és SPAM.

Però, ¿per què els hackers escullen Andorra com a víctima d'atacs? Segons l'operador nacional en la bústia andorra.ad «coincideixen alguns factors interessants»; en primer lloc, «som un dels pocs correus del món amb nom de país i per un hacker tombar un servidor nacional pot ser una bona fita», en segon lloc perquè «tenim un domini molt antic» i finalment, perquè «Andorra està al principi de l'alfabet».

PROJECTE DE MILLORA DEL CORREU/ Segons la parapública «no existeix un servidor que estigui blindat contra aquests tipus d'atacs», ara bé, si que és pot millorar la seguretat del servidor i aquest és l'objectiu d'un dels projectes d'Andorra Telecom.

Aquest projecte es desenvolupa en dues fases. Una primera fase, en la qual ja s'està treballant, i que incideix directament en l'eina de gestió anti SPAM. Aquesta eina protegeix als usuaris del correu brossa que arriba diàriament a les adreces .ad i que suposa un 98% del correu que es gestiona, a més amés, l'eina que gestiona l'anti SPAM també és la que protegeix dels atacs cada dia més sofisticats i virulents de Hackers.

Pel que fa al correu brossa, Andorra Telecom va explicar que no es produeix només fora de les nostres fronteres. També els nostres ordinadors es poden veure infectats per un virus i produir SPAM. Aquest és un aspecte que la parapública va qualificar de «molt crític», ja que pot tenir unes greus conseqüències donat que els grans servidors de correus, tipus gmail, google, etc, quan detecten que hi ha un servidor que està enviant SPAM tallen qualsevol tipus de tràfic, per prevenció. Per què això no succeeixi, «quan detectem que un client està enviant SPAM (normalment, no és conscient) se'ls avisa immediatament i se'ls restringeix el servei d'enviament de correu. Per tornar-ho a activar han de presentar-nos un informe tècnic conforme s'han fet les accions oportunes i s'ha eliminat el virus».

La segona fase del projecte de millora del correu @andorra.ad, afecta a l'eina que gestiona el correu i concretament la capacitat de la bústia. En aquest sentit, «a finals d'any i principis del vinent es farà una migració a una nova plataforma» que millorarà la capacitat, «que passarà de 50MB a 1GB».

resposta a Rios/ El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, haurà d'explicar el projecte de millora de correu en la propera sessió de control al Govern al Consell General, el dijous dia 19, donant resposta al conseller socialdemòcrata David Rios, que va entrar una pregunta per saber quines són les accions futures que té previst implementar el Govern per solucionar les incidències amb el correu andorra.ad i perquè no es tornin a reproduir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT