PUBLICITAT

Jarre demana un milió d'euros per una única actuació al Principat

  • El ministre de Turisme diu que estan valorant la proposta i que decidiran en les properes setmanes
G. G / L. F. M?
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Imatge d'una actuació de Jean-Micheñ Jarre a Mònaco el 2011. Foto: EL PERIÒDIC

La proposta de l'ambaixador francès, Zaïr Kedadouche, de portar el músic Jea -Michel Jarre al Principat tindria un cost de pràcticament un milió d'euros, segons va informar el ministre de Turisme, Francesc Camp, a aquest rotatiu. Camp va explicar que Turisme té la proposta «sobre la taula», però que encara no han pres cap decisió al respecte «perquè s'ha de valorar molt bé, ja que estem parlant d'un esdeveniment que costaria una suma elevada per una única actuació, una sola nit».

Tot i reconèixer que Jarre «és un artista de renom internacional», Camp va dir que com a tots els esdeveniments cal tenir en compte «l'impacte econòmic que pot tenir».

EL PROJECTE / No només va ser l'ambaixador Kedadouche qui va presentar el projecte al ministre Francesc Camp, sinó que ho va fer juntament amb l'staff del músic, durant el mes de juliol passat. Kedadouche va explicar que la filla del músic «es va enamorar d'Andorra, va trobar el país i els paisatges extraordinaris».

L'equip tècnic del músic va venir al Principat per avaluar-ne les possibilitats i posteriorment havia de presentar la seva proposta a Jarre. Segons l'ambaixador, els tècnics van fer la prospecció dels possibles escenaris que podrien convenir a l'espectacle del compositor, guru de la música electrònica, que sol produir-se en espectacles que combinen el so i la llum amb efectes molt especials.

Durant el mes d'agost, Kedadouche es va mostrar molt optimista de cara a la possible programació d'un espectacle de gran format – que podria incloure tres representacions emplaçades en tres dies, tot i que el ministre Camp només va parlar d'una única actuació– i que podria ser l'opció de gran format per a l'estiu del 2014, tot i que va admetre que «el problema és el finançament, és un espectacle que costa diners» però també va dir que començarien «una roda de contactes per poder-lo portar». Amb tot, va matisar que «seria una bona cosa per a Andorra, també per apropar-la al públic francès, per al qual Andorra encara és una gran desconeguda».

Kedadouche creu que el fet que Jarre sigui ambaixador per a la preservació del medi ambient de la Unesco, juga també a favor d'Andorra.

POLÍTICA D'ESDEVENIMENTS/ Sigui aquest un dels propers esdeveniments que tirarà endavant Turisme o no, el que si va deixar clar el ministre Camp és que Turisme seguirà en la mateixa línia potenciant la política d'esdeveniments: «la seguirem duent a terme i la millorant si podem, perquè veiem realment que no només els esdeveniments culturals sinó també els esportius estan funcionant». Aquesta declaració la va fer en la presentació del balanç de l'espectacle Scalada de Cirque du Soleil, que va aconseguir tenir un impacte econòmic al Principat de 8'5 milions d'euros, una quantitat «tres vegades superior a la inversió feta», situada en 2,6 milions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT