PUBLICITAT

Menys assistents a la 22a edició de la Mostra gastronòmica

  • 270 persones van degustar els plats de 18 establiments
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Imatges de la 22a Mostra gastronòmica ahir a Ordino, amb alguns dels plats elaborats. Foto: ÀLEX LARA

La 22a edició de la Mostra gastronòmica d'Andorra, que va tenir lloc ahir a Ordino, va comptar amb l'assistència d'unes 270 persones que van poder degustar els plats dels 18 establiments que hi van participar. La valoració final de l'esdeveniment va ser «mig positiva» per al Comú d'Ordino, ja que es van registrar unes 50 o 60 persones menys que l'any passat. Un dels principals motius d'aquesta absència, sobretot de turistes, va ser la coincidència d'actes com l'inici de la setmana de la caça de l'isard, el Rally d'Andorra o la Travessa de Canillo, segons va apuntar el conseller de Turisme, Bartumeu Gabriel. La proposta d'establir un concurs d'estands i un altre per reconèixer el millor plat va ser ben rebuda entre els restauradors, va indicar Gabriel, que va afegir que caldrà preparar-la amb temps, segons va informar l'ANA.

La davallada d'assistents, però, també va tenir un efecte positiu, segons el conseller de Turisme, i és que els comensals van notar menor tensió a l'hora d'anar a buscar els plats i van poder gaudir amb tranquil·litat de la gastronomia d'Andorra.

LES CAUSES / No tan sols va ser la coincidència del pas de l'Etape, el Rally d'Andorra, el primer dia de caça de l'isard i la bona climatologia les que van fer que una part del públic es decantés per alguna altra d'aquestes opcions. Gabriel va explicar que també la crisi té un efecte i és que, malgrat fa cinc anys que no s'apuja el preu de l'entrada, és una qüestió de prioritat i no tothom considera gastar-se 32 o 38 euros, segons compri el tiquet de forma anticipada. El preu però, segons va destacar el responsable de Turisme, és «molt raonable» per tastar la trentena de racions que s'ofereixen a més de les begudes, els aperitius, els cafès i els postres.

PROMOCIONS / Una de les propostes per atraure més públic i valorar la tasca dels restauradors és fer un concurs de plats i un altre d'estands. La idea va ser ben rebuda entre els responsables dels restaurants tot i que van demanar que es prepari amb temps. Caldrà buscar una «fórmula justa» perquè la gent pugui apreciar els àpats i un jurat pugui valorar els plats.

A més, es vol començar a promocionar la Mostra abans. «Fer publicitat de la mostra en ple estiu i no a finals d'agost», va apuntar el conseller. «Tampoc no podem fer un canvi radical, però hem d'anar tots de la mà per buscar la millor fórmula per reemprendre aquesta baixada», va concloure.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT