PUBLICITAT

L'acusat de la mort de Pereiras recupera el passaport

  • La família tem que abandoni Andorra abans del judici
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Manifestació per la mort del jove gallec, el setembre del 2011 Foto: TONY LARA

El proper 22 de setembre es compliran dos anys de l'assassinat del jove de Quireza (Cerdedo) José Luis Pereiras Fernández, que va morir d'una punyalada en una baralla ocorreguda en una estació de servei de Santa Coloma, a escassos metres de casa. La família de la víctima, que manté la seva residència actual a Andorra, està indignada i es troba encara en tractament psicològic i psiquiàtric, segons informava el Diario de Pontevedra.

I és que, segons van assegurar divendres a aquest rotatiu la mare i la germana del difunt, la primera, Isabel Fernández, serà jutjada per suposades injúries i calúmnies contra la forense Carme Moreno, abans que es jutgi el presumpte assassí del seu fill, un ciutadà peruà, al qual el jutjat li ha tornat el passaport tot i el recurs de l'acusació. La retirada del document per viatjar a l'estranger era l'única mesura cautelar que se li havia imposat al suposat homicida després de la seva breu estada a la presó –vuit mesos–, de manera que els familiars del jove gallec es temen el pitjor, que s'escapi sense deixar rastre i que la mort de José Luis Pereiras, que va trobar la mort en una de les visites a la família a Andorra, quedi sense resoldre.

«injustícies i irregularitats» / La família, que sempre va estar molt acompanyada tant pels seus veïns andorrans com pels de Quireza, es queixa de nou de les «injustícies i irregularitats» del sistema judicial andorrà. De fet, Isabel Fernández es querellarà contra la forense si no retira les seves «falses acusacions» a la vista oral que se celebrarà el 21 d'octubre. Fernández no es retracta del que s'ha dit: «La forense va poder ser coaccionada o comprada» perquè canviés l'informe i atribuís la punyalada que va matar el seu fill a un «fet fortuït». Diu que la seva reacció davant la forense va ser «la de qualsevol mare».

Coincidint amb el segon aniversari del succés, encara que el dia 23, dilluns, per coincidir la mateixa data en diumenge, se celebrarà una nova manifestació per demanar justícia en aquest cas.

Cal recordar que no és el primer revés que pateix la família en la seva causa particular contra el presumpte autor de la ganivetada que va acabar amb la mort del jove. Fa poc més d'un any, la jutge instructora del cas va dictar la interlocutòria de llibertat de l'acusat després que el segon informe elaborat pel departament de medicina legal i forense arribés a la conclusió que la ferida mortal va ser «no voluntària o accidental» i que, amb tota probabilitat, va ser el mateix Pereiras qui s'ho hauria fet en el marc del forcejament amb qui fins a aquest moment era considerat presumpte autor material. La mare del jove assassinat assenyalar que part de les acusacions contra ella són falses, mentre que altres són certes. Assenyala, però, que el que ha fet «ha estat treballar tota la vida i lluitar per treure endavant als seus fills».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT