PUBLICITAT

L'alternativa més fàcil

  • La Bicicletada celebrada a Encamp aplega més de 300 ciclistes per promoure la mobilitat sostenible H La jornada té per objectiu canviar el model de mobilitat, sobretot en trajectes curts
EL PERIÒDIC
ENCAMP

Periodic
Foto: ÀLEX LARA

La Bicicletada, que organitza el Centre Andorra Sostenible des de fa deu anys, es va celebrar ahir al matí a la vila d'Encamp. El responsable d'Andorra Sostenible, Javier Gomez, va explicar que aquesta cita reivindicativa vol promoure l'ús de la bici entre la població.

La festa va aplegar a uns 300 ciclistes, des dels més professionals als més menuts, que podien fer dos recorreguts. Un més planer d'uns 10 quilòmetres, i un altre de 18, que pujava fins a Vila.

La jornada d'ahir va servir per promoure «canviar el model de mobilitat, sobretot als espais de lleure i als recorreguts curts, i fer entendre que la bici és un mitjà de transport alternatiu», va afirmar Gomez. L'objectiu dels organitzadors ha estat reivindicar la bicicleta com una alternativa de transport en els desplaçaments curts i, «per la orografia del país», com una opció de lleure més sostenible.

Gomez va destacar el treball de les federacions ciclistes a Andorra per promoure i fer divulgació de l'ús d'aquest mitjà de transport i també la sensibilitat de conductors i ciclistes cap a la seguretat. «Malauradament sempre trobarem algun incident durant l'any entre ciclistes i cotxes, però poc a poc la gent agafa consciència de la seguretat», va subratllar.

Encamp ha estat la parròquia que ha acollit aquest any aquesta festa i Gomez va agrair la col·laboració del comú a l'hora d'organitzar l'esdeveniment.

«El treball que han fet als darrers deu anys tots els comuns per els que ha passat la bicicletada cristal·litza en la desena edició que cada cop es van millorar coses», va assenyalar Gomez, que va destacar la col·laboració del Comú d'Encamp, que va tallar durant una hora els principals carrers de la parròquia i que va involucrar el Servei de Circulació en la vigilància i l'organització de la Bicicletada, a més dels patrocinadors.

La Bicicletada, que es va celebrar al Prat Gran d'Encamp, també va comptar amb un esmorzar sostenible, una classe magistral de ball en línia a càrrec de Bela i el sorteig de regals entre els participants a l'activitat.

Aquesta festa s'emmarca dins de les activitats que organitzat el Centre Andorra Sostenible per a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura.

La Setmana Europea és una iniciativa que va néixer a Europa l'any 1999. Se celebra cada any entre els dies 16 i 22 de setembre, dates assenyalades en el calendari ambiental: el Dia Internacional per a la Protecció de la Capa d'Ozó i el Dia Europeu sense Cotxes, respectivament. L'objectiu d'aquesta campanya de sensibilització ambiental és la promoció d'activitats entorn de la mobilitat sostenible i el foment de bones pràctiques i mesures d'acció relacionades amb tots els temes que s'hi associen, com són la qualitat de l'aire, la protecció de la capa d'ozó, el foment dels mitjans de transport nets i la mobilitat responsable, etc.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT