Cristian comença a ser rendible ja en el primer partit del nou curs

• Un gol de l'ex del FC Andorra al minut 12 és suficient per al Lusitans per reeditar el títol de campió

La plantilla del Lusitans fa cercle amb la Supercopa i celebra el primer títol de la temporada, ahir al Comunal Foto: ÀLEX LARA

La Supercopa de futbol va donar el tret de sortida a la temporada 2013-2014 amb l'enfrontament entre dos dos grans de Primera, el campió de la passada Lliga, Lusitans, i el de Copa, UE Santa Coloma. A una setmana de l'inici del campionat domèstic van exhibir la seva cara més verda, en un partit de molta pilotada, faltes i poca amenaça.

Amb tots aquests ingredients va sortir afavorit el FC Lusitans, gràcies a un despropòsit defensiu d'Àlex Martínez que va suposar l'únic gol del partit i el primer títol del nou curs per al conjunt que dirigeix Carlos Sánchez.

El perill generat en la primera part es va remetre a dues errades defensives, una per cada equip i un pal de Víctor Hugo per obrir boca, al minut 4. La d'Àlex Martínez, poc abans del primer quart d'hora, va deixar Riera sol davant Friday i després del rebuig del porter de la UE Cristian, astut, va empènyer a plaer.

Els d'Emiliano González també van tenir la seva al 21, també fruit d'una mala passada en defensa: recupera Bernat i en un tres contra dos amb Luis a una banda i Rubio a l'altra, s'empatolla.

Poc més aprofitable que una falta a la frontal favorable a la UE que Rubio, amb rosca, va xutar fora per poc.

A la segona part va continuar la dinàmica de futbol lent i de no més de tres passades seguides. El Lusitans va recular metres per defensar la renda però la UE tampoc es decidia a llençar-se amb tot a l'atac, més preocupat d'encaixar a la contra un segon gol que hauria estat definitiu. El luxós quartet ofensiu de Carlos Sánchez, format per Riera, Cristian, Luis i Bruninho intimida.

El propi Cristian va tenir dues ocasions en els primer deu minuts de la represa per acabar de matar el matx; el primer avís va ser un xut ras en carrera a la frontal el va blocar Friday i el segon, una vaselina després d'una gran assistència per alt de Luis que va llepar el travesser.

REACCIÓ A PARTIR DEL 70 / Res. L'1-0 es mantenia i la UE no va començar a adonar-se de que la Supercopa se li escapava fins que quedaven vint minuts. Emiliano va donar entrada a Vall i Quim Salvat, i aquest segon, que al matí havia guanyat amb l'Encamp la Supercopa de futbol sala participant amb un gol en l'11-2 contra el Casa Benfica, va trobar-se una pilota a mitja altura dins de l'àrea, després d'una individualitat de Rubio, però va xutar fluix i desviat.

Al minut 80 el mateix Rubio va gaudir d'una falta al vèrtex esquerre de la porteria de Ferran Pol però, buscant l'escaire del primer pal, la xutar alt.

S'intuïa més de la UE en els darrers minuts, que no va ser capaç de trenar una jugada en camp contrari; el Lusitans, que esperava amb les línies ben juntes, no deixava un metre quadrat d'aire. Les forces tampoc no donaven per més i els riscos del campió de Copa van estar a punt de concedir el segon gol al Lusitans, però Pedro no va poder driblar Friday en el colze a colze. El campió de Lliga tampoc no va acabar lamentant les oportunitats que havia tingut per sentenciar. El gol de Cristian havia estat suficient perquè el Lusitans revalidés el títol de campió de la Supercopa. Li queda feina a l'equip a batre per donar el salt de qualitat amb les noves incorporacions –Cristian, Ferran Pol, Jonathan Puente i Riera, tots quatre titulars– però de moment, ha començat com s'esperava.