PUBLICITAT

Kim Vilatarsana, el 23è campió del Ral·li d'Andorra

  • El nou format de regularitat sport per a vehicles clàssics marca el camí
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Un dels cotxes clàssics participants durant la jornada d'ahir Foto: àlex lara

Kim Vilatarsana i la sev filla Helena, amb un Renault 5 Copa Turbo de l'escuderia Baix Empordà, es van convertir ahir en el 23è tàndem que s'adjudica el Ral·li d'Andorra en 42 edicions.

Una prova que aquest any s'ha centrat únicament en regularitat sport per a vehicles clàssics i en carretera tancada –sense trànsit–, i que ha estat rebut amb tal satisfacció pels 90 participants que per a l'Automòbil Club d'Andorra aquest és el camí a seguir. La resposta del públic ha estat també al nivell, cosa que també garanteix el futur d'una prova que cada any que passa té més ganxo turístic.

Dissabte era ja tot un espectacle ser al parc de sortida d'Ordino, amb un gran cartell d'especialistes de regularitat del moment que impedia preveure un favorit clar. El primer tram va ser per a l'equip francès Berndard Vialar-Quentin Taus (Opel Kadett GT/E) però al final del primer dia es van veure relegats al capdavant per Kim i Helena Vilasartana, els quals van aguantar de manera excel·lent el primer lloc fins el final del ral·li.

La segona jornada, la d'ahir, va començar sobre mullat però sota un sol d'estiu la carretera ja era seca abans del migdia i els Vilasartana van ser els únics que van saber aguantar en la part alta amb 41 punts, Per darrere d'ells van acabar amb 51,8 Josep Maria Juvanteny-Quim Turón (Peugeot 205 Maxi, classe C) i van tancar el podi José Manuel López-Jordi Peradalta (Volkswagen Golf GTi, classe C), amb 54,8.

El ral·li va poder gaudir de clàssics com el cotxe zero de Ferran Font, un BMW 2002 Ti o l'Open Ascona SR 2000 dels germans andorrans Carles i Antoni Santacreu , campions d'Andorra al 1978, de Catalunya al 1981 i d'Espanya –grup A– al 1984, amb un cotxe gairebé idèntic a aquest.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT