PUBLICITAT

Bosch i Andreu imparteixen un curs a 15 joves emprenedors

  • La formació no reglada té per objectiu potenciar habilitats emocionals per treballar en equip
GLÒRIA GURDÓ
LA MASSANA

Periodic
Albert Bosch i Núria Andreu conversen amb Joan Tomàs, ahir Foto: ÀLEX LARA

L'Empresa Familiar Andorrana (EFA) va estrenar ahir la primera formació dirigida a joves d'entre 20 i 25 anys. Es tractava d'un curs d'emprenedoria i valors de l'empresa impartit per l'aventurer i emprenedor Albert Bosch i la fundadora de LP Leadership Program, Núria Andreu. El curs s'inscriu en el programa de desenvolupament per als joves de l'EFA, i hi participen una quinzena de joves membres de la patronal o empleats de les empreses familiars, vuit nois i set noies. «Gairebé hem aconseguit la paritat», va felicitar-se Joan Tomàs, secretari de l'EFA. El curs que té per objectiu inculcar la inquietud emprenedora als joves alumnes, té una durada d'un dia i mig i s'acabarà avui al migdia.

Temps ben aprofitat / En quant al format maratonià del curs, Bosch va defensar que «no venim a ensenyar formules màgiques però si que treballem l'actitud emprenedora per encoratjar el talent de les persones, de les empreses i dels països». I va argumentar que «un emprenedor també és un aventurer, i més en aquest moment en què tots ens estem reiventant perquè saps que el que sabem avui no ens servirà demà». Bosch va insistir en que «no n'hi ha prou amb ser un bon gerent, el que aplica el mateix que els seus predecessors està condemnat, per això és tan important incentivar l'actitud emprenedora i la capacitat d'adaptació». I va concloure: «La passió també perquè és molt important per desenvolupar l'actitud emprenedora. Andreu, dissenyadora de la formació va afegir que «es tracta d'un curs molt participatiu en què els joves també descobreixen que tenen capacitats que potser no havien identificat fins ara». La coach va explicar que la formació és activa i planteja una reflexió individual i en grup, «es tracta de compartir i impulsar els temes segons les seves pròpies idees en l'acceptació de l'altre i la diversitat». La finalitat de tot plegat,van reconèixer tots dos formadors és que els joves emprenedors «se sentin feliços i assimilin la gestió emocional, les habilitats i el treball en equip».

En la presentació del curs, Tomàs també va insistir en la necessitat de sumar la tradició, la capacitat i la potència de l'EFA amb el talent. I va anunciar que el talent serà el tema del Fòrum de l'EFA. Tomàs va lloar l'experiència dels formadors que «després d'analitzar les expectatives que volíem cobrir, creiem que són les persones idònies per fer-ho vist el seu recorregut». El secretari de l'EFA va renovar el compromís amb l'emprenedoria, afirmant que «sempre ens alegrem quan veiem néixer noves empreses i ens calia aquesta formació no reglada per acabar d'emmarcar els nostres joves». 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT