PUBLICITAT

La Festa de la Gent Gran de la Seu engloba una quinzena d'activitats

  • La iniciativa entre el 30 de setembre i el 6 d'ctubre, té per lema ?Fem... memòria, música i tradició'
EL PERIÒDIC
LA SEU D'URGELL

Periodic
Gent gran de la Seu amb les autoritats, en una foto de família Foto: AJ. DE LA SEU

La Seu d'Urgell celebrarà la del 30 de setembre al 6 d'octubre la Festa de la Gent Gran amb el lema ‘Fem... memòria, música i tradició, que inclou un programa amb un ventall d'actes i activitats dirigits als padrins urgellencs que serviran per commemorar el Dia Mundial de la Gent Gran.

La Festa està organitzada per la regidoria de la Gent Gran que encapçala Montserrat Bonet, qui ahir va explicar que «com cada any hem treballat perquè esdevingui una festa molt diversificada tant pel que fa al nombre com pel tipus d'actes i activitats proposades, pensades perquè tothom hi trobi alguna que li pugui agradar». «L'essència d'aquesta festa és retre un reconeixement i un agraïment a la nostra gent gran, i animo a tothom a prendre-hi part», va remarcar Bonet en un comunicat.

Les activitats s'iniciaran el 30 de setembre amb un cinefòrum on es projectarà la pel·lícula El discurso del rey de Tom Hooper. Tindrà lloc a les cinc de la tarda a l'Esplai de la Gent Gran i l'entrada és gratuïta. La pel·lícula l'ofereix l'Obra Social La Caixa.

L'1 d'octubre, Dia Mundial de la Gent Gran, s'emetrà a les 12 del migdia una tertúlia a RàdioSeu que servirà per presentar el programa de la Festa de la Gent Gran. A les set de la tarda hi ha preparada l'actuació musical de l'Escola Municipal de Música en un concert que es farà a la sala Sant Domènec de la Seu.

El 2d'octubre, la Festa seguirà amb l'activitat fem una mica d'exercici: gimnàstica de manteniment a càrrec de Maite Chinchilla, que tindrà lloc al centre de dia de la Fundació Sant Hospital.

A dos quarts de cinc de la tarda del mateix dimecres es farà un tastet de tallers de memòria a través de jocs i de música. Per participar en aquesta proposta cal inscriure's prèviament al Consorci d'Atenció a les Persones. Cant coral, visita guiada i berenar

El dijous 3 d'octubre la Festa de la Gent Gran continuarà a dos quarts d'onze del matí amb una actuació cant coral a càrrec de la Coral de l'Esplai de la Gent Gran a les residències de gent gran de la Fundació Sant Hospital i de la Llar de Sant Josep.

A les quatre de la tarda hi ha programada una visita guiada pel Parc del Valira de la Seu d'Urgell i un berenar a les pistes municipals de petanca. Per participar-hi cal fer una inscripció al Consorci d'Atenció a les Persones. La visita, que és gratuïta, s'iniciarà als Claustres del Racionero. Els participants a la visita guiada coneixeran la natura que ens envolta, els arbres, les flors i algun ocell. Tot seguit, hi haurà un berenar pels als padrins que hagin pres part d'aquesta activitat.

Visita a Ordino / El 4 d'octubre hi ha programada una excursió a Ordino per visitar el Centre de Natura de la Cortinada. Tot seguit els padrins i padrines faran la Ruta del Ferro des de Llorts, es visitarà una mina i se seguirà caminant durant una hora per camí planer. Després de dinar es farà una visita al Museu Farga Rossell on es podrà veure una demostració de martinet.

Per participar en aquesta excursió a Ordino cal fer inscripció, fins el 26 de setembre, al Consorci d'Atenció a les Persones. A les 12 del migdia de dissabte 5 d'octubre es farà una taula rodona a càrrec de les noies de Drapet La Seu, les quals han participat en l'exposició de treballs que durant tota la setmana de la festa de la gent gran es podrà visitar a l'Esplai de la Gent Gran. La mostra exposa tot tipus de treballs de costura, ganxet, mitja, feltre, etc.

El 6 d'octubre, jornada central de la Festa, a les 11 del matí, es farà una visita als avis de la Llar de Sant Josep. A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte principal, a la sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT