PUBLICITAT

Supercopes, debut del FC Andorra, motor i segon amistós del River

  • Dos dies intensos tant a dins com lluny de les nostres fronteres que es completen amb motor i BTT
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Una prova de la Mega 2RX Enduro, al Vallnord Bike Park La Massana Foto: VALLNORD

El final de l'estiu ja comença a ser una realitat, també en el món de l'esport. Les competicions comencen a ser les protagonistes del cap de setmana, tant a dins com fora de les nostres fronteres.

El futbol és un dels gran protagonistes, amb la Supercopa i el debut del FC Andorra en la lliga 2013-2014 de la Lliga Catalana. També el futbol sala tindrà el seu espai, amb la Supercopa i el River afronta el segon amistós de bàsquet davant el Força Lleida.

El motor també tindrà una gran presència, amb les figures de Joan Carchat i Joan Vinyes al Príncep d'Astúries del Campionat d'Espanya de ral·lis, la d'Amàlia Vinyes al Jarama en la Copa d'Espanya de Resistència i amb el Ral·li d'Andorra que omplirà el Principat de cotxes antics de competició.

Per últim, els amants de la BTT tindran una de les darreres oportunitats de gaudir d'una prova de gran nivell com és la Mega2RX Enduro a Vallnord.

futbol

Lusitans-UE lluitaran pel primer títol

El campió de Lliga Lusitans i el campió de Copa UE Santa Coloma estrenen avui la temporada de futbol nacional amb la disputa de la Supercopa, a partir de les 17.30 hores a l'Estadi Comunal. Un duel en el qual dos dels grans de la Lliga Naiconal mesuraran les seves forces a falta d'una setmana perquè comenci la competició domèstica.

futbol

Debut a casa contra el Vista Alegre

Una de les poques bones notícies sobre el FC Andorra: l'equip de Justo Ruiz debuta avui. El club està immers en una greu crisi institucional i econòmica, amb la nova gestora liderada per Lluís España ple de problemes per reunir espònsors, per tenir assegurada la subvenció pública de la temporada ja engedada... Però amb l'alegria de veure que la pilota comença a roda i que el terreny de joc comença a guanyar protagonisme. L'Andorra debuta aquesta tarda a Aixovall davant el Vista Alegre, que en la primera jornada –postposada amb motiu dels compromisos de la selecció per al club tricolor, que jugava a Almacelles– va perdre a casa contra el Balaguer 1-3.

futbol sala

Nou format amb semifinalistes

En futbol sala també hi ha Supercopa, que estrena un nou format de competició amb semifinal i final. Avui hi ha doble duel al Prat Gran d'Escaldes: Encamp-Construmosa DDS Madriu a les 16.00 hores i no abans de les 18.00, UE Extremenya-Casa Portugal. Els guanyadors es disputaran el títol demà diumenge.

bàsquet

Amistós entre River i Lleida a Oliana

Després del duel de la setmana passada a Pamiers davant el Pau Orthez (derrota per 77-65), el River afronta avui el segon amistós de la pretemporada, a Oliana davant el Força Lleida a partir de les 19.30 hores. El conjunt que dirigeix Joan Peñarroya porta ja tres setmanes de treball, «seguint el procés normal» segons detalla el tècnic, i amb les cames cansades però amb l'objectiu de fer engranar la maquinària com a equip d'un grup ple de qualitat que compta amb sis cares noves. «Són molts jugadors nous i en falta encara un, per tant necessitem temps per funcionar com un bloc. Hi ha molta feina per endavant i partits com aquest ajuden a veure què fem bé i què hem de corregir», va indicar Peñarroya. Després d'aquest partit espera l'anada de les semifinals de la Lliga Catalana contra el Barça, el pròxim dimecres, que segons Peñarroya «volem guanyar» però sense sacrificar la preparació de cara a l'inici de lliga.

motor

Tres fronts oberts amb espectacle a casa

Al Principat ens espera durant tot el cap de setmana la 42a edició d'un Ral·li d'Andorra que promet, amb un ple d'inscrits i nombroses novetats que busquen garantir l'espectacle. Fora, però, també hi ha representació tricolor. A Astúries es reprèn el Campionat d'Espanya de ral·lis, amb Joan Vinyes i Joan Carchat a la línia de sortida.

Al Jarama hi haurà Amàlia Vinyes amb el català Marc Carol, defensant en lideratge en la categoria 1 en les pròximes dues carreres que es disputen al llarg del cap de setmana. «Hem d'aprofitar la nostra situació favorable en referència al handicap [a Madrid no hi ha segons extra de parada en el pit-lane] per estar a les primeres places», va dir Amàlia.

btt

250 ‘bikers' al Vallnord Bike Park la Massana

Per acabar la temporada d'estiu, Vallnord acull aquest cap de setmana la final de la Copa d'Europa Mega 2RX Enduro 2013, que aplegarà 250 bikers internacionals al Bike Park la Massana. Serà una espectacular prova de descens de marató amb l'estrella local, Cédric Gracia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT