PUBLICITAT

Marquet demana més inversió per promoure la ciència a l'escola

  • "De vegades s'aprenen coses obsoletes que no interessen", indica
  • La relació entre la ciència, l'ètica, la política i el laïcisme centra els debats
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La trobada de conferenciants, celebrada al Centre de Congressos, ahir. Foto: ANA / E. F.

L'enginyera bioquímica Magda Marquet va remarcar ahir durant la trobada amb els conferenciants de la 27a Universitat d'Estiu que per potenciar la ciència, en primer lloc "s'hauria d'invertir més en l'àmbit educatiu". La científica andorrana va posar l'exemple dels Estats Units, en què "l'educació científica no es fa bé", en referència a l'educació primària i secundària. Segons Marquet, s'està invertint menys que deu anys enrere.

L'enginyera bioquímica va exposar que "el que aprenen els alumnes no és el que es fa en un laboratori punter, són coses antiquades que, de vegades, no interessen als joves". En conseqüència, la joventut tendeix a estudiar "coses diferents perquè pensen que una carrera científica potser és avorrida o potser no té gaires possibilitats". Marquet va exposar que considera plausible explicar als alumnes de primària en què consisteix el genoma humà atès que "un bon científic ha de ser capaç d'explicar les coses senzillament". Per la seva banda, la presidenta d'honor de la Universitat d'Estiu, Josefina Cas- tellví, va aconsellar als joves que dubtin quina via professional escollir que triïn "aquell ofici que els pugui divertir". Castellví explicar que va escollir el seu "hobby" i que tornaria a repetir l'experiència "malgrat els errors i les dificultats".

DEBAT AMB ELS PONENTS
Marquet va exposar aquest punt de vista durant la trobada amb els conferenciants celebrada al matí. Una trentena de persones van debatre, entre altres qüestions, la relació entre la ciència, l'ètica, la política i el laïcisme, així com sobre els perills de la simplificació i de l'ús d'Internet en la divulgació. Juntament amb Marquet i la presidenta d'honor de la Universitat d'Estiu també hi van participar l'astrofísica Sylvie Vauclair i els dos ponents d'ahir, el genetista Lluís Quintana-Murci i també el físic Álvaro de Rújula. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT