PUBLICITAT

Front comú de les ONG del país per captar més voluntariat

  • Les associacions donaran a conèixer la seva tasca l'11 de setembre a Sant Julià
  • De Juan: "La societat andorrana és solidària, però falten actes com aquest"
CLARA GARNICA
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Alberch, Lorenzo i De Juan, davant de l'escultura Vincles, ahir. Foto: ANA / A. R.

La captació de voluntaris per elaborar tasques solidàries tant dins com fora del país és la base de fons que ha comportat la unió les ONG andorranes el proper 11 de setembre. Sota el nom de Vincles solidaris, un total de 13 entitats exposaran la seva tasca a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, amb la voluntat de potenciar el voluntariat i reunir el màxim de donacions possibles. Totes elles aniran destinades a eradicar els efectes del les inundacions al Pakistan.

L'esdeveniment s'organitza sota el paraigua del Comú lauredià. Ahir la consellera de Social i Participació del Comú lauredià, Beatriz Lorenzo, va explicar que per atraure més persones es realitzaran activitats paral.leles com ara exhibicions d'associacions culturals, activitats per als infants, mostres gastronòmiques i exposicions fotogràfiques sobre el treball dels cooperants. També el Grup d'Esplai Lauredià (GEL) farà la seva contribució fent una emissió radiofònica solidària durant tot el dia. El nom de la fira s'inspira en l'escultura d'Àngel Calvente Vincles, ubicada a la Plaça Germandat.

Marta Alberch, directora d'Unicef, va manifestar que amb actes com aquest "pretenem entrar en contacte amb la societat perquè s'impliquin més". Per la seva part el cooperant Lluís de Juan va recordar que la solidaritat "no és cosa només d'un dia, sinó de tot l'any". El cooperant va recordar que hi ha moltes formes de participació: "Tan important és la que es pot fer des de casa com la que es fa a fora", va dir.

SOCIETAT SOLIDÀRIA
L'organització de l'esdeveniment busca la captació de voluntaris, tot i que segons les ONG, el Principat gaudeix d'una bona salut en aquest sentit. Segons va manifestar De Juan, "la societat andorrana és solidària", tot i que va reclamar més esdeveniments com el del proper 11 de setembre. Alberch, per la seva part, va informar que Unicef té 40 voluntaris.

D'altra banda, Alberch i De Juan van opinar ahir sobre el debat de les caravanes solidàries i la seva perillositat. Cap d'ells va mostrar-se partidari a la seva prohibició, tot i que Alberch va manifestar que "s'ha de ser molt curós amb les mesures de seguretat" perquè les caravanes són "un objectiu fàcil". [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT