PUBLICITAT

El doble pivot no era propietat exclusiva de Márcio i Ayala

  • Semblaven intocables per a Koldo però no han coincidit en l'onze inicial ni a Turquia i contra Holanda
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Schneider, ben marcat per Vales amb Márcio atent al fons, dimarts Foto: ÀLEX LARA

Hi ha certs noms en la selecció nacional que semblen intocables però a ulls del seleccionador ningú no és imprescindible. Ho té ben clar i així ho ha demostrat en els partits dels darrers dies a Turquia i contra Holanda.

Dos dels homes que semblaven intocables fins la setmana passada són Márcio Vieira i Josep Manel Ayala. Semblava que el doble pivot era una propietat exclusiva per a ells, però no ha estat així en el setè i el vuitè partit de la fase de classificació per al Mundial del 2014. «És una posició complicada, perquè requereix una major exigència física», va explicar ahir el seleccionador sobre què vol del doble pivot.

Márcio estava fora de forma en l'amistós a Moldàvia i Koldo va optar pel pla B: pujar a Marc Vales per ubicar-lo al costat d'Ayala. La parella va funcionar tan bé i el resultat va ser tan esperançador (1-1) que va voler donar-li continuïtat a Turquia. Márcio ja estava en un to físic més adequat, com ahir es va poder comprovar, però una frase de Koldo delata el motiu de la suplència del migcampista de l'Atlètic de Montsó: «Ningú té la titularitat garantida. Qui vulgui una oportunitat se l'ha de guanyar a base de feina, i després l'ha de saber aprofitar», va assegurar ahir a aquest rotatiu.

Contra Holanda també hi havia el dubte de si Koldo repetiria la parella de pivots de Turquia o si endarreriria Vales i per recuperar el clàssic Márcio-Ayala. Però per a sorpresa de tothom el seleccionador va fer jugar Márcio i Vales, deixant Ayala a la banqueta. Aquest cop, però la justificació va ser per decisió tècnica: «Hem volgut fer una defensa mixta sobre Schnejder, que pot ser un enorme perill entre línies, i he cregut que Vales i Márcio eren els adequats». El migcampista del Galatasaray va fer un partit nefast, amb una participació en l'atac holandès molt limitada i gens vertical.

Romania a casa i Hongria a domicili donaran per acabada la participació de la tricolor en el Preeuropeu, els pròxims 11 i 15 d'octubre. ‘Ilde' i Moisés van veure la groga amb Holanda i seran baixa per sanció per al penúltim partit. Això fa pinta, doncs, de què el debat del pròxim més es centri més en la defensa.

POL no deixa escapar el tren / Ferran Pol és un clar exemple de com guanyar-se la posició. Des de que Koldo va penjar els guants el 10 de juny del 2010 a Wembley, ha estat José Antonio l'habitual sota els pals. Ferran Pol només havia jugat un amistós al 2012 fins que va tornar a ocupar la porteria a Moldàvia. Per mèrits propis en aquell partit i demèrits d'un José Antonio que fa més d'un any que no juga amb assiduïtat, Pol ha estat el titular a Turquia i Holanda.

També s'han guanyat el lloc Moisés, Marc Garcia, Emili o Ivan Lorenzo, que continuaran jugant si mantenen el nivell i per contra, hi ha casos similars al de José Antonio com són els de Fernando Silva o Sergio Moreno, que s'havien guanyat una etiqueta d'indiscutible que ells mateixos s'han encarregat d'arrencar. Ara han de tornar a guanyar-se la confiança de Koldo.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT