PUBLICITAT

Atorgats cent cabirols i muflons pel pla de caça

  • A diferència de l'isard, les dues cabanes han crescut respecte a l'any passat
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Un cabirol. Foto: EL PERIÒDIC

El període de sol.licituds pels plans de caça del cabirol i del mufló en terreny cinegètic comú s'obrirà demà, i s'allargarà fins al 15 de setembre. Així ho va anunciar ahir el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Patrimoni Natural. Per aquest any, el Govern ha atorgat un centenar d'exemplars per a cada espècie, mentre que l'any passat es van atorgar 70 cabirols i 93 muflons en plans de caça. És a dir, a diferència de la cabana d'isards, aquestes dues espècies no han disminuït la seva cabana els darrers 12 mesos.

Aquesta temporada, el pla de caça del cabirol preveu en caça no acompanyada 50 captures femella en el període hàbil de caça d'hivern, i 50 captures mascle en els dos períodes (hivern i estiu). Pel que fa al mufló, el pla de caça preveu en caça no acompanyada 50 captures femella en el període d'hivern, i 50 captures mascle en els dos períodes (hivern i estiu).

La temporada de caça s'iniciarà el proper 3 d'octubre i finalitzarà l'últim dia d'agost de l'any vinent. El sorteig de les llicències especials se celebrarà el proper 20 de setembre a les oficines del Departament de Patrimoni Natural. Els caçadors inscrits en el cens parroquial poden sol.licitar la participació en l'aplicació del Pla de caça.Per fer-ho, han de dirigir-se al Servei de Tràmits de Govern o als serveis dels comuns en el període establert.

D'altra banda, el Govern va informar que en cas que un caçador sigui adjudicatari d'una captura, haurà de fer efectiu el pagament de l'import corresponent a la llicència obtinguda (53,60 euros). [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT