S'imposa la lògica

• Andorra aguanta la primera part davant d'una Holanda que ja té el bitllet per al Mundial de Brasil
RAFA MORA

Moisés lluita amb Lens, ahir un autèntic maldecap per al defensa andorrà, al Comunal Foto: ÀLEX LARA

Holanda va assolir ahir la classificació per al Mundial de Brasil a càrrec d'una Andorra que va aguantar els primers 45 minuts i que, només reprendre's la segona part, va començar a claudicar davant de la subcampiona del món. 0-2 i a pensar ara en el següent rival, Romania (11 d'octubre), que ahir va caure davant una Turquia que reviu amb Fatih Terim.

Holanda va tenir la pilota des del principi, amb Andorra esperant en el seu camp. Als tres minuts els holandesos ja tenien al seu favor una primera falta en la frontal. Primera errada dels locals, que cedien aquestes coses que tan poc agraden a Koldo. Sneijder provava de sorprendre Pol –repetia a la porteria– al pal curt, però el seu tir es va anar a la xarxa per fora. Pujol, quatre minuts més tard, va semblar imitar el jugador del Galatasaray en el que era la primera ocasió tricolor. No seria l'única, cap clara això sí. En el minut 12, Lima rematava de cap una falta botada per Pujol, fora per poc, duent-se les mans a la cara.

Holanda, en tot aquest temps havia tingut la possessió i el control, però Andorra esperava i esperava les petites cessions de terreny que permetia Holanda. Just com a resposta al cop de cap de Lima, Van Persie va rebre en l'àrea després de la jugada de Schaken i es va topar amb el cos del central andorrà, estés a terra. Eren minuts en què els oranje volien fer mal, però la defensa era intensa i ferma, i el mateix Van Persie ho patia amb un Marcio Vieira expeditiu a cada moviment del jugador del United.

D'ocasions andorranes, almenys intents d'atacar, encara n'hi va haver. En el minut 21, un córner des de la dreta va permetre Emili rematar en posició franca, però va botar massa i la pilota se'n va anar alta. Mentre Lens per part visitant trobava una autopista per l'esquerra i Moisés el patia, Andorra es concentrava i s'animava, i així en el 31 va ser Iván Lorenzo qui va xutar des de la frontal i Vorm va blocar en dos temps. Va ser una bona jugada trenada per la banda dreta. El final de la primera part s'acostava i tot i que Holanda, a pilota aturada, ho intentava, no marcava.

Però tot va canviar en els primers minuts de la segona part. En el 49, Van Persie va fe la genialitat de la nit, amb una pilota controlada en la mitja lluna, posició del cos i xut d'esquerra al pal llarg, imparable. Aquí Andorra va patir el cop, perquè quatre minuts després va arribar el segon, de nou de Van Persie, però regal local, perquè una centrada per la dreta va tenir en Pol el protagonista, que no va arribar, va rebotar en Marcio i la pilota li va caure a peus del davanter, que a plaer va fer un retall i dins.

Fins al final es va veure una Holanda que va aixecar el peu de l'accelerador, tot i tenir ocasions, i un Pol amb accions notables per oblidar el 0-2. Però 8a derrota i 24 gols en contra per a la tricolor.