PUBLICITAT

Els nous Petits Cantors buscaran acords «puntuals» amb els comuns

  • Els Lliures aproven l'acord amb el Govern; es firmarà aquesta setmana
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El concert de diumenge a Meritxell va ser l'últim dels Cantors Lliures amb aquest nom Foto: ANA

No hi va haver sorpresa i la junta dels Petits Cantors Lliures va aprovar ahir en assemblea la proposta de conveni de patrocini que els havia fet arribar l'agost el Ministeri de Cultura. L'esborrany, amb uns retocs purament cosmètics –segons el president de l'entitat, Carles Enseñat– es retornarà avui mateix al ministre, Albert Esteve, i si com es preveu –perquè els canvis van ser consensuats per les dues parts– no hi ha incidències el text es firmarà aquesta mateixa setmana, «entre dijous i divendres». Serà l'acta de defunció dels Cantors Lliures, que disposaran a partir d'aleshores d'un mes per iniciar els tràmits administratius per reconvertir-se en el nou Cor dels Petits Cantors d'Andorra. De fet, aquest últim extrem –el nom– encara estava ahir pendent de ratificar. Hi ha tres propostes sobre la taula: Cor Nacional dels Petits Cantors d'Andorra; Cor Nacional dels Petits Cantors, i Cor dels Petits Cantors d'Andorra. El ministeri accepta les tres –l'única consigna que havia donat és que no hi aparegués el cognom Lliures– i la decisió final es prendrà avui mateix. Sembla, però, que s'imposa el criteri de màxima senzillesa i que, per tant, s'acabarà imposant el tercer, com va avançar EL PERIÒDIC la setmana passada.

Si es compleix el calendari previst, la campanya anual de captació de cantaires a les escoles ja es durà a terme sota el paraigua de la nova denominació, i el nou Cor dels Petits Cantors debutaria oficiosament diumenge a Porte, en la 31a Diada de Cerdanya. Per a l'estrena a casa caldrà esperar al cicle de Nadal i a la gira per les parròquies que la formació que dirigeix –i que dirigirà– Catherine Metayer començarà al novembre. Perquè canvia el nom i el Govern es compromet a injectar-hi 65.000 euros anuals en concepte de patrocini, però l'estructura de l'entitat continuarà com fins ara, amb Metayer com a directora artística –aquest ha sigut un punt innegociable durant la gestió del conveni– i Enseñat com a president «com a mínim fins que acabi el mandat, d'aquí a dos anys».

Complicitat comunal / Però això és només el començament. Els nous Petits Cantors miraran de gestionar a partir d'ara més acords de patrocini amb particulars i empresa privada –a l'estiu es va parlar del possible interès de Crèdit Andorrà– i iniciaran una ronda de converses amb els comuns per buscar acords «puntuals», diu Enseñat. És en aquest marc en què cal posar la proposta que els cantaires rebessin formació de solfeig a l'Institut de música de la capital. Amb els altres comuns, continua el president, «haurem de veure què els podem oferir i què els podem demanar».

Pel que fa al conveni pendent ara de ratificar, i tal com hem informat les últimes setmanes des d'aquest racó de diari, els Petits Cantors es comprometen a presentar un calendari d'actuacions, a elaborar un pla pedagògic per a la temporada i a passar una auditoria anual. La cosa està, ja es veu, encarriladíssima. Han hagut de passar tres anys perquè hi veiem per fi la llum al final del túnel. I com vam dir aquí mateix no fa gaire, el resultat final s'assembla al punt de partida com un ou a un altre ou. Només que en lloc d'assajar a Santa Eulàlia assajaran al Fener, i en lloc de 100.000 euros el ministeri n'hi aportarà 65.000. Per dir-ho clar i castellà: «Para este viaje no hacían falta estas alforjas».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT