PUBLICITAT

La subcampiona del món

  • Andorra, amb por de rebre altra golejada, s'enfronta als de Van Gaal a un Comunal amb 1.400 seients
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Van Persie, ahir a l'arribada de la selecció holandesa a l'hotel d'Andorra, a primera hora de la tarda Foto: TONY LARA

No és Turquia ni Romania ni Hongria ni Estònia. És Holanda, l'actual subcampiona del món. Avui a les 20.30h l'Estadi Comunal, vestit per a l'ocasió amb graderies supletòries, amb la gespa que enlluerna –tot i algun clot tapat– i amb gairebé 1.400 espectadors –avui només hi haurà un centenar d'entrades a la venda– viurà un dia històric amb una de les seleccions de més renom internacional en territori andorrà. Ni a Barcelona ni a cap altre lloc: al Principat, cosa que omple de satisfacció a la Federació de Futbol, que ha fet un gran esforç per tenir-ho tot en condicions. I Koldo Álvarez, seleccionador nacional, ho nota i ho diu: «Aquest partit a casa és importantíssim, es nota per l'ambient de fora. És un partit internacional amb lletres majúscules».

Holanda és a les ordres de Louis Van Gaal. I ja se sap que el tècnic holandès és de paraula ràpida i llarga, a vegades de llengua enverinada, i ahir va dir algunes obvietats que repeteixen els entrenadors rivals quan s'enfronten a Andorra –«és un partit complicat», «Andorra intentarà jugar en un espai reduït», «buscaran el contraatac i si et marquen després és molt difícil atacar-los»... i similars–, però també d'altres de sinceres i clares com l'aigua: «El futbol andorrà té el nivell d'una Tercera Divisió, fins i tot d'una quarta divisió». «Però», hi va afegir, «els clubs també han de jugar partit contra rivals més exigents». D'altres perles que va deixar, aquesta veritat: «Andorra no juga per guanyar, juga per no perdre».

Coses de Van Gaal, que posat en termes seriosos va recordar el 0-1 de Rússia a Andorra al 2008, quan els russos també es jugaven al Principat la classificació i la van obtenir in extremis. «Serà un partit dur», hi va afegir.

Per la seva part, Koldo, que no és dels que busqui la batalla dialèctica però tampoc s'amaga si ha de dir la seva, va respondre sense pèls a la llengua quan se li va demanar pel partit d'Holanda contra Estònia que, segons Van Gaal, havia estat contra un equip tancat com se suposa que ho farà avui Andorra «Estònia no va estar tan tancada com diu Van Gaal, amb tots els respectes», va manifestar el seleccionador andorrà. No va disputar la possessió, és possible, però va tenir les seves ocasions». El que buscarà Andorra en aquest partit, a més d'esperar que Holanda no sigui una piconadora, és tenir el rendiment defensiu «dels primers 35 minuts» contra Turquia. «Hem de saber adaptar-nos a la qualitat tècnica del rival», hi va afegir.

VICTOR HUGO ENTRA PER PEPPE / La llista de 18 d'Andorra es va confirmar ahir després de l'entrenament de la nit. Koldo va descartar respecte a la llista de Turquia Peppe, i hi va incloure Victor Hugo. L'altre descartat dels 20 que en tenia és Jordi Rubio. Amb tot, no s'espera per avui un onze titular semblant al de Turquia. «Hi haurà canvis, però no molts», va dir ahir el seleccionador, que va destacar que el que Andorra no pot fer és veure's superada «en accions de superioritat en defensa amb un dos contra un». Koldo demanarà als seus jugadors «més velocitat» i «circulació de pilota», a més de «bascular més ràpid». Sembla fàcil, però davant de les individualitats holandeses, la cosa es presenta quimèrica: «No és un partit fàcil. Hi haurà molts duels individuals i quan menys perdem aquestes situacions, molt millor». Amb tot, el tècnic andorrà no amaga que la cosa pinta negra: «No hem d'oblidar contra qui juguem...».

ENTRENAMENT ‘ORANJE' AMB PÚBLIC / Poc, però algunes famílies holandeses es van acostar al Comunal ahir per veure l'entrenament dels oranjes i fer-se fotos amb els seus ídols. Avui s'espera ambient al Comunal.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT