PUBLICITAT

'Purito' retalla mig minut a Nibali però continua lluny del podi

  • L'andorrà dinamitza la setzena etapa i només pot retallar 6 segons Horner i cap a Valverde
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
33'Purito' Rodríguez apreta les dents en l'esprint final de l'etapa de diumenge, amb final a Peyragudes. Foto: EL PERIÒDIC

s'apropa el final de la Vuelta a Espanya 2013 i Joaquim Purito Rodríguez continua fora de les places de podi, tot i que no es pot dir que no vulgui canviar les coses. Queda encara tota aquesta setmana –cinc etapes– i el resident català es resisteix a rendir-se en busca del primer triomf en una gran cursa i ahir va dinamitzar la setzena etapa amb final a Formigal, tot i que va fer-ho a pocs quilòmetres de l'arribada. Va acabar 17è però va ser el més ràpid dels quatre primers classificats en la general i va poder treure 28 segons al mallot vermell, Vincenzo Nibali, malgrat que només en va treure 6 a Horner i cap a Alejandro Valverde.

El líder del Team Katusha creu que ahir es podia haver fet alguna cosa més per posar en escacs al líder: «Avui [per ahir] ha estat el seu dia dolent i haig de felicitar-lo perquè l'ha salvat a la perfecció», va indicar. Així doncs el Purito continua quart, ara a 1min 15s de Valverde, a 2min 1s de Horner i a 2min 29s de Nibali.

Sigui com sigui el paretà no perd l'esperança i de fet va donar per bona la petita retallada d'ahir: «Estic content perquè no era el port que millor s'adaptava a mi; amb l'esforç que he fet, el temps que he tret gairebé no compta però almenys tinc bones sensacions, he vist el solet i tot ha estat alegria», va resumir a TVE.

El primer espasa de Katusha va admetre que en l'etapa d'ahir es va notar que la gent «anava ‘cascada', jo m'incloc» però avisa que encara queden «dos finals» que poden capgirar la classificació: «L'Angliru sobretot. Li tinc moltes ganes perquè per a un escalador és la ‘òstia'». Avui, Calahorra-Burgos i 189 km.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT