PUBLICITAT

Una dona i el seu fill moren en un xoc contra un camió a l'Urgellet

  • El succés provoca una gran consternació a Ordino, on residien les dues víctimes
  • La mare conduïa el vehicle i va col·lisionar frontalment quan va avançar un altre camió
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El vehicle andorrà, que va quedar pràcticament convertit en ferralla, és traslladat per una grua al dipòsit de la Seu d'Urgell, ahir Foto: acn / ferran garcia queralt

El viatge a Portugal va acabar de forma dramàtica. Una dona de 52 anys i el seu fill de 27, residents a Ordino, van morir ahir a primera hora del matí en xocar frontalment el seu vehicle contra un camió a Ribera d'Urgellet. La filla, de 26 anys, va ser ingressada greu a l'hospital de la Seu d'Urgell i posteriorment va ser traslladada a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La notícia va provocar una gran consternació a Ordino, parròquia on residien les dues víctimes mortals de l'accident. Alzira Pinto Da Costa residia a Andorra des de feia dues dècades i era molt apreciada a la parròquia, on treballava pel seu compte fent feines de neteja en diversos negocis i domicilis. El seu fill, Fernando, havia estudiat per a cuiner i segons alguns coneguts treballava com ajudant de xef, una dada que no va poder ser confirmada per aquest rotatiu.

La filla menor, Sofía, l'única supervivent, treballava a França. La família va aprofitar la Diada de Meritxell per emprendre viatge al seu país d'origen, Portugal, on tenien que arreglar alguns tràmits particulars i on resideix el pare dels dos joves. Van iniciar el viatge mol aviat per recórrer el miler de quilòmetres que separen els dos països. Però tot just començar el trajecte –cap a les 6.30 hores–, passada la ciutat de la Seu d'Urgell a la carretera C-14, una mala maniobra va segar la vida de dos integrants de la família. La mare conduïa el turisme de matrícula andorrana –Ford Focus– i segons la versió oficial dels Mossos d'Esquadra va envair el carril contrari, en direcció a Organyà. El fill ocupava el seient posterior, on l'impacte contra el camió van ser també de gran contundència. Sofía anava de copilot i va tenir millor sort.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís a les 6.38 hores i la carretera va estar tallada en ambdós sentits fins a les 7.50 hores, quan es va començar a donar pas alternatiu. Quatre dotacions de Bombers de la Generalitat i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra van intervenir a l'accident, a més de dos ambulàncies medicalitzades.

Els fets es van produir quan el vehicle andorrà, que viatjava direcció Lleida, va fer un avançament a un camió i va xocar frontalment amb un altre camió que venia en direcció al Principat. La col·lisió va tenir lloc al punt quilomètric 175,5 de la C-14, al costat d'una nau industrial i d'un bar. El vehicle andorrà va quedar totalment destrossat a causa de l'impacte. Com a conseqüència del xoc, els equips d'emergència van haver d'excarcerar els cossos de les víctimes i de la ferida, tasca que va trigar fins a una hora, tal com va relatar el Servei Català de Trànsit.

Algunes persones que coneixen els passatgers del cotxe es van mobilitzar per intentar contactar durant el dia d'ahir amb els familiars, però segons van indicar alguns veïns d'Ordino no tenien familiars a Andorra, tot i que estaven arrelats al Principat. De fet, els dos fills tenien la nacionalitat andorrana.

furgoneta tombada / D'altra banda, dos passatgers d'una furgoneta Nissan NV200, amb matrícula espanyola, van resultar ferits lleus dijous a la nit quan el vehicle en el qual viatjaven va tombar a la carretera CG2, a Encamp. Els mateixos implicats van poder tornar a posar la furgoneta a la via i van anar a urgències pel seu propi peu, tal com van informar des de la Policia. Segons l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell els dos ferits van passar la nit a observació, però només presenten contusions lleus i ferides superficials i estan estables, informa l'ANA. La Policia va indicar que es tracten de dos homes, de nacionalitat espanyola, de 36 i 41 anys, titulars d'autoritzacions temporals.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT