PUBLICITAT

El 'projecte De la Rosa'

  • El nou seleccionador té la difícil tasca d'invertir la dinàmica i que sigui la Lliga nacional la que nodreixi de jugadors la tricolor en lloc del BP i el Sant Julià
I. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Expressiu De la Rosa somriu al costat de Jorge Pinheiro, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Xavier de la Rosa té una complicadíssima missió com a responsable tècnic de la selecció de futbol sala. Molta feina i responsabilitat per endavant. Però també és cert que té les coses clares i un projecte. L'avala la dilatada experiència que té com a entrenador malgrat tenir només 39 anys: set temporades a l'Andorra, tres de les quals a Honor i una amb el Càller italià de la sèrie A2, amb el qual va ser finalista de la Copa.

El projecte De la Rosa consta de tres punts forts i està dissenyat per obtenir resultats a llarg termini --dos o tres anys. El primer consisteix en invertir la dinàmica que tenia fins ara la selecció i que sigui la Lliga Nacional la que nodreixi en gran mesura de jugadors la tricolor, en lloc del BP i el Sant Julià. "L'Andorra comença a estar a un nivell tan alt a què nosaltres no arribem en l'àmbit de país". Cert és que un equip amb l'ull posat en la Divisió d'Honor es nodreix de jugadors de fora no vàlids per ser convocats i la intenció de De la Rosa és mirar cap a casa: "Així també aconseguim que augmenti el nivell de la Lliga Nacional. Sinó passaran els anys i sempre continuarem escoltant els mateixos noms".

Aquesta darrera frase és l'avantsala del segon punt. Consisteix en formar un grup d'uns vint jugadors que tindran un mínim de cinc entrenaments al mes. Segons el seleccionador: "No solament treballarem a la pista. També farem vídeo, tàctica... el grup que escollim l'espremirem al màxim perquè el futbol andorrà ha d'evolucionar", va indicar.

Aquesta evolució també va en línia amb el tercer punt clau del projecte: trobades amb els entrenadors andorrans el 22 i el 28 d'aquest mes. "Com a seleccionador vull compartir l'experiència i els coneixements que tinc", de manera que clubs i federació remin en la mateixa direcció.

Les línies mestres es posen ara mateix a la pràctica perquè al gener o febrer vinent --depenent del coeficient d'Andorra-- hi haurà la primera gran cita, el Preeuropeu. És per això que s'han tancat dos amistosos a Eslovènia el 18 i 19 d'octubre i a Anglaterra, el 12 i 13 de novembre. Per al desembre hi ha un altre per confirmar i per al març, Portugal: "Aquest serà com un regal després del Preeuropeu", va cloure De la Rosa. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT