PUBLICITAT

La justícia s'interessa pel model d'expedient electrònic espanyol

  • Casadevall afirma que l'experiència veïna permetrà a Andorra desenvolupar el seu propi sistema
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La reunió d'alt nivell entre les dues delegacions de la justícia, ahir al ministeri Foto: ÀLEX LARA

Membres del Consejo General del Poder Judicial espanyol, entre ells el seu president, Gonzalo Moliner, van començar ahir una visita per Andorra aprofitant el 20è aniversari de la Constitució Andorrana i dins el marc del conveni de cooperació signat entre aquest òrgan i el Consell Superior de la Justícia (CSJ) fa deu anys. Segons el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, els visitants espanyols els han mostrat el funcionament de l'expedient judicial electrònic de diferents administracions espanyoles, uns exemples que serviran d'ajuda a Andorra per desenvolupar el seu propi sistema electrònic, el qual es vol tenir projectat abans que acabi l'any.

El recorregut va començar ahir al matí a la seu del Ministeri de Justícia i Interior, on el Ministre, Xavier Espot, els va agrair la visita i el bon funcionament del conveni –sobretot en matèria de formació i inspecció– del que «Andorra se'n beneficia molt».

Segons el president del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) espanyol, Gonzalo Moliner, «el conveni subscrit fa deu anys funciona bé i així ho acreditem». Moliner es va referir al conveni de col·laboració entre el CGPJ espanyol i el Consell Superior de la Justícia, en vigor des de fa deu anys i centrat en temes com la formació –batlles andorrans participen en l'escola judicial de Barcelona, per exemple– i inspecció. Moliner va explicar que durant la reunió d'ahir es van «intercanviat opinions sobre reformes legislatives d'aquí i d'Espanya i maneres de millorar en un futur, en un procés de modernització que pot ser molt important». En aquest sentit el seu homònim andorrà, Enric Casadevall, va recordar que «en el marc d'aquest procés de modernització de la justícia hem anat vàries vegades a Madrid, per exemple, per veure el seu projecte d'expedient judicial electrònic, un espai amb el qual el batlle pot tenir al minut informació essencial per a un judici», el projecte del qual estarà enllestit abans que acabi l'any. A més, gràcies a aquest conveni Andorra ja fa anys que forma part de la Conferència Iberoamericana de Justícia, i, segons Casadevall, «en traiem més profit nosaltres que ells», informa l'ANA.

«bona voluntat» / El ministre Espot, de la seva banda va explicar que el conveni «mostra la bona voluntat i sintonia entre les dues institucions» i que, per tant «no hi ha cap necessitat urgent de reformar el conveni». En la seva compareixença als mitjans, el titular de Justícia va recordar les reformes normatives, de codi de procediment civil, de la llei de la carrera judicial –les quals estarien enllestides en els pròxims mesos– i en matèria d'execucions civils i administratives, així com del sistema d'informació de l'administració de justícia que el Govern té previstes. Precisament, segons Espot, ja s'ha licitat el projecte per portar a terme aquesta última. Ara queda adjudicar la primera fase, que correspon a la direcció i supervisió del projecte. Espot va explicar que, un cop estigui adjudicada aquesta primera fase, «es decidirà, segons la quantificació del cost total del projecte, si s'opta per la via d'un crèdit extraordinari o la inclusió en el projecte de pressupostos per portar a terme la reforma».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT