Andorra aguanta 35 minuts, té la seva ocasió, pero cau 5-0 a Turquia

• Els turcs manen en un partit en què els andorrans es mostren sòlids en defensa la primera mitja hora
RAFA MORA
KAYSERI (TURQUIA).ENVIAT ESPECIAL

Hi va haver una altra golejada. 5-0 per a una Turquia que es preveia més agressiva i que va veure com Andorra li aguantava 35 minuts i fins i tot es va poder avançar en el marcador en el minut 28. Però no. Va ser un miratge. Ara toca pensar en Holanda, la subcampiona del món, dimarts a les 20:30h al Comunal. Serà encara més complicat.

Si bé s'esperava una Turquia abocada a l'atac que caigués en tromba contra la porteria de Ferran Pol, ahir titular, el que es va veure va ser un equip que dominava, però no anava més enllà d'una marxa curta. 35 minuts va tenir Andorra la porteria a zero. Fins aquell moment, Emili va estar més ràpid que Yilmaz en el minut 6 quan aquest va voler rematar dins de la petita, Töre va creuar massa des de la frontal per enviar el seu xut a fora en el 14, Pol va blocar una centrada d'Arda Turan poc després, Pol va estar novament atent en el 20 quan va sortir a taponar una rematada de Yilmaz, que va rebre una passada diagonal de Turan en robar-li la pilota a Vales... La intensitat en atac dels turcs anava en augment, perquè passaven els minuts.

Turan, que portava la batuta, va trencar per l'esquerra a Moisés en el minut 25, va entrar en l'àrea per la banda i al final la defensa andorrana se li va tirar a sobre. Però avisava Turquia. Tant, que en el mateix minut Yilmaz rematava de cap còmode, a les mans de Pol. Amb tot, va arribar el moment andorrà: era el 28 quan un intent de Cristian per fer una passada rasa a l'interior de l'àrea turca va acabar en còrner, i aquest, centrat per Pujol, va provocar un mal rebuig del porter, la pilota va caure al centre on era Ayala, que va rematar al cos d'un defensa, i el retruc, a peus d'Ivan Lorenzo, va ser com un somni, com la gran ocasió que el jove jugador, amb tot, va enviar una mica alta duent-se les mans a la cara. Sabent que l'havia tinguda.

El silenci es va fer a l'estadi Kadir Has durant set minuts. En el 35, Budut de cap feia el primer després de centrar Töre, i en el 39 de nou Budut, ara des de 25 metres, amb un golàs, va fer volar sense remei Pol. Amb el 2-0 i un xut de Topa al travesser en el 44, va acabar el primer temps.

La segona part va ser una mica com la primera. Domini local, i defensa, defensa i defensa visitant. I tres gols més. Van sobrar els últims minuts del matx, amb Turquia deixant córrer el temps quan ja tenia el 4-0 a la butxaca després de les dianes de Yilmaz en el 63 i Budut en el 67, quan Töre, ahir el més perillós del seu equip, el va habilitar perquè aconseguís el seu hat-trick amb una suau volea davant de la sortida de Pol. Amb el temps afegit, Arda Turan tancava també un bon partit per la seva part, amb un gol de cap, el cinquè, que podria haver sobrat.

A aquesta golejada s'hi va sumar ahir el 6-0 que la sub-21 va encaixar a Aalborg, contra Dinamarca, en partit de classificació per l'Europeu.