PUBLICITAT

La ja mítica ascensió a Canòlich enlluerna el pas de la Vuelta

  • Purito arriba a ?casa' amb la intenció de mostrar-se en una etapa amb quatre ports al Principat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Purito Rodríguez, amb la portada d'EL PERIÒDIC Foto: ÀLEX LARA

Després de la contrarellotge de dimecres a Tarazona en què Joaquim Purito Rodriguez, resident al Principat, va perdre massa temps respecte als seus rivals, han passat dues jornades per a velocistes i valents que han arribat en l'escapada (ahir va vèncer Warren Barguil, de l'Argos) però avui arriba l'epata on el cap de files del Katusha s'ha de mostrar al davant si vol començar a retallar els 2min 33s que té perduts respecte al líder, Vincenzo Nibali. Avui el pilot arriba al Principat, superarà quatre ports, l'últim el ja mític Coll de la Gallina –ermita de Canòlich–, que ja va ser espectacular en el seu debut en el calendari de la Vuelta anterior. Una cita clau per al futur d'aquesta edició de la ronda espanyola-

La carretera serà avui plena d'aficionats que voldran estar al costat dels residents, però tots miraran també el temps, que diu que l'aigua i una baixada de temperatures pot enfosquir la presència de públic. Però no l'espectacle.

HORARIS PER VEURE L'ETAPA / La sortida des de Bagà serà a les 12.20h. El pilot passarà per Bellver de Cerdenya, arribant pel túnel del Cadí, a les 12.40h, sempre en horaris aproximats depenent de la velocitat de la cursa. En tot cas, l'arribada a la frontera andorrana està prevista a partir de les 13.50h. El pas per Sant Julià de Lòria es preveu a les 13.57h, a les 14:09h per l'esprint intermig d'Andorra la Vella, i per Encamp a les 14.020h aproximadament. A l'avituallament d'el Tarter, els primers corredors passaran al voltant de les 14.35h en el millor horari previst, i coronaran Envalira sobre les 15.00h. Després, baixada al Pas (15.06h) directes al túnel, per on baixaran a Canillo (15.34h), i començaran el coll d'Ordino, on arribaran al cim a les 15.50h. Pel poble d'Ordino se'ls espera a partir de les 16.08h, i per la Massana a les 16.12h. D'aquí al túnel de les Dos Valires i inici de la Comella, port que coronaran a les 16.30h. A la rotonda d'Aixovall per encara a Canòlich arribaran a les 16.45h, i a la meta se'ls espera a partir de les 16.58h en el millor horari previst, i 17.35 en el pitjor.

METEOROLOGIA ADVERSA / Segons les previsions, que sempre poden variar però semblen bastant fiables, el temps per avui serà dolent. Tot i que les temperatures no haurien de baixar en excés, sí que s'espera aigua, sobretot quan els corredors coronin Envalira. A dalt de segur que sí fa fred. En tot cas, l'aigua acompanyarà els corredors gairebé fins el final, tot i que fins i tot es podrien obrir algunes clarianes.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT