PUBLICITAT

Canvi de registre: Vertical a Grècia

  • Els germans Teixidó i Òscar Casal disputen la cursa de la Copa del Món, explosiva però de gairebé 6 km
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: FAM

Els germans Xavi i Ferran Teixidó i Òscar Casal disputaran demà la cursa Vertical Gerania que tindrà lloc a la localitat de Loutraki, a Grècia. Els corredors tenen per objectiu rebaixar les marques de l'edició anterior i Ferran Teixidó, 3er en la classificació general de la Copa del Món, lluitarà per defensar la seva plaça.

Aquest Quilòmetre Vertical que s'efectua en una distància de 5,8km és el més llarg de les proves del calendari de la copa del Món i doncs, presenta un pendent més subtil. «No és molt pendent, es pot córrer gairebé tot el recorregut», ha assegurat Casal. El circuit també és molt diferent de la resta de proves que se situen en alta muntanya; a Loutraki la cursa parteix de la platja, s'endinsa en boscos, recorre les escales d'un monestir i finalitza al cap d'un turó del massís que dóna nom a la cursa. La calor i la humitat són els factors de dificultat més destacats per Xavier i Ferran Teixidó que van finalitzar 3er i 4t respectivament en l'edició anterior i que ja són a Grècia.

Ferran Teixidó ha mostrat una gran forma física i aquest any s'ha desmarcat en les curses Vertical on actualment és 3er classificat a la Copa del Món. Arribat a aquesta penúltima cursa ha declarat els beneficis i la motivació adquirida per haver entrenat conjuntament amb el seu germà després d'una llarga temporada de curses: «Vaig començar els entrenaments al gener i he aconseguit mantenir-me molt en forma. Ara a final de temporada, quan començava a baixar he entrenat amb el Xavier que està molt motivat i en molt bona forma».

Òscar Casal i Xavier Teixidó en canvi han variat les modalitats participant en competicions de llarga distància com la recent Marató de Pikes Peak (EUA) on Casal va córrer tres setmanes enrera. «Vinc de fer una marató i ara vaig a fer una vertical, són coses completament antagòniques», declarava Casal abans de viatjar. Xavier Teixidó, que va córrer la vertical de Cara Amón a principis de temporada, se sent en molt bona forma física però prefereix veure els participants abans de pronunciar-se sobre les seves possibilitats: «Ferran s'està jugant un podi i l'Òscar estar entre els 10 primers», va assegurar Ferran, que coneix molt bé la cursa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT