PUBLICITAT

Els ajuts d'Encamp aniran directament a les famílies

  • El comú aprova per assentiment un reglament de prestacions socials
EL PERIÒDIC
ENCAMP

El Comú d'Encamp va aprovar ahir per assentiment un nou reglament destinat a ajudar a les famílies amb situacions econòmiques precàries. Fins ara no hi havia cap reglament que regulés aquesta temàtica, i eren els llaços i la guarderia privats qui rebien les subvencions, i per tant se'n beneficiaven indiscriminadament totes les famílies. Segons va dir la consellera de Cultura i Afers Socials, Olga Moreno, «ara, amb aquesta regulació, rebran l'ajuda només aquelles famílies que la necessitin».

El reglament permetrà a les famílies que ho demanin, ja sigui a través del servei de Tràmits del comú o del Departament de Social ubicat a la Valireta, rebre una subvenció. Aquesta ajuda, que va destinada sobretot als sectors d'Infància, Joventut i Gent Gran podrà ser total, parcial o momentània, depenent de cada situació.

Des de l'oposició, el conseller del PS, Joan Sans, va destacar la gran millora que suposa l'aprovació d'un reglament social com aquest, i va fer especial èmfasi en què s'hi inclourà un element que fins ara no té cap altra corporació: la hipoteca com a barem decisiu. Sans també va destacar que aquest reglament podrà servir per «parar el cop» de la futura llei de serveis socials i sociosanitaris que actualment està en tràmit parlamentari, i que segons ell, deixaria alguns punts del dret social com a «apartats de segona categoria».

La majoria comunal va explicar també que fins ara es destinaven 190.000 euros a l'any a les subvencions que rebien les empreses privades, i que creuen que dirigint les ajudes directament a les famílies, el comú podrà estalviar diners, tot i que no és el seu objectiu principal, informa l'ANA.

superàvit / En la mateixa sessió de Consell de Comú la corporació també va informar que la parròquia ha tancat els primers sis mesos de l'any amb un superàvit total de més de 5,4 milions d'euros, sumant el superàvit de resultat corrent i de capital. Això es deu a la contenció de la despesa i a què «els ingressos són una mica millors que els de l'any anterior». Tot i així, el cònsol major, Jordi Mas, no creu que després d'afegir-hi el segon semestre i tenint en compte el romanent d'anys anteriors, es tanqui l'any amb superàvit, malgrat que sí que «s'acabarà millor que l'any passat».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT