PUBLICITAT

Turquia no és Moldàvia

  • La selecció disputa un complicat matx a Kayseri on Koldo espera que els seus homes surtin a «competir»
RAFA MORA
KAYSERI (TURQUIA).ENVIAT ESPECIAL

Quan els futbolistes de la selecció andorrana de futbol van sortir a la gespa del Kadir Has Stadium per entrenar ahir al vespre, molts van mirar cap a dalt. Espectacular construcció, magnífic i maco, aquest complex esportiu de la ciutat de Kayseri. Serà l'escenari del matx d'avui entre Turquia i Andorra, a les 20:00 hora andorrana, una hora més en el país euroasiàtic. Koldo Álvarez, que esperava els seus jugadors a la gespa amb el seu cos tècnic, s'ho mirava també amb enveja. Quin escenari, devia pensar, però també rumiava com fer front a una Turquia que té la classificació per al Mundial complicadíssima, i que per contra el que vol és vèncer els quatre partits que li resten i esperar a veure què passa. «Nosaltres el que hem de fer és competir i intentar fer-ho el millor possible», va dir Koldo, que va voler fugir de la il·lusió creada per l'empat (1-1) assolit aquest estiu en un partit amistós contra Moldàvia: «Són equips molt diferents».

Per a aquest matx, els turcs tenen un canvi de seleccionador. Fatih Terim, al mateix temps entrenador del Galatasaray, serà a la banqueta on ha signat pels quatre partits que li resten al seu combinat per acabar aquesta fase. No en vol saber res de si renovarà o no en cas d'anar a Brasil 2014, i ahir tenia el cap exclusivament en Andorra. «Són un equip agressiu i que lluita molt», va dir el turc. «Crec que el canvi d'entrenador», va manifestar el seleccionado andorrà, Koldo Álvarez, «li dóna un punt extra d'agressivitat als seus jugadors per voler fer les coses bé».

Dit això, per a Koldo només hi ha un camí per plantar cara la potent Turquia: «Competir per jugar un partit de futbol i intentar fer-ho el mateix possible. Quantes més coses pugam fer, més a prop estarem dels nostres objectius». I és que per al tècnic, aquest matx no serà com l'amistós de Moldàvia, quan es va empatar: «No faríem res bé si pensàrem en Moldàvia perquè son equips molt diferents» en molts sentits. Per començar, de fet no té res a veure el nivell futbolístic dels moldaus amb el dels turcs. Amb tot, el que no va negar és que aquell empat va aportar calma a la plantilla: «Sí que hem d'aprofitar-nos de la sensació que vam deixar aquell dia».

Així doncs, els secrets per lluitar contra Turquia passen pels ingredients habituals, que són la concentració i la intensitat que sempre demana als seus jugadors, però també i especialment «tapar línies de passe», i una declaració d'intencions: «Tenir paciència quan tinguem la possessió de la pilota». Koldo va elogiar el rival amb aquestes paraules: «Són un equip amb molta qualitat individual en els seus jugadors». A més, va destacar «el seu joc ofensiu». «

El problema per a Andorra, segons va insistir Koldo, és que amb Fatih Terim tot pot canviar, i així, preguntat per si el seu plantejament dels últims partits d'aquesta fase podria canviar pel fet de l'arribada de Terim, Koldo no es va amagar: «Pot ser una sorpresa», va assegurar el tècnic andorrà, perquè «fins ara Turquia ha jugat d'una manera, i potser jugui ara d'altra. És un dels problemes que hem tingut a l'hora d'analitzar el seu joc: el canvi d'entrenador».

Pel que fa a l'onze andorrà, les travesses diuen que avui podria arribar el torn en la porteria per a Ferran Pol en detriment de José Antonio, però Koldo s'ha encarregat durant els últims dies de deixar la porta oberta a qualsevol opció. En tot cas, s'espera una Andorra contundent, que no amagi el seu status quo per intentar plantar cara a un combinat turc que necessita guanyar cada partit i esperar el que faran els seus rivals si vol ser al Mundial. Avui també juguen Holanda a Letònia, i Romania rep a Hongria.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT