PUBLICITAT

La paciència del veterà que marxa

  • Sonejee, golejador contra Moldàvia, és convocat en partit oficial després d'un any
R. MORA
KAYSERI (TURQUIA)ENVIAT ESPECIAL

Ilde Lima, Marc Garcia, Josep Manel Ayala, Marc Pujol, Edu Peppe i Sergio Moreno no jugaran contra Holanda si avui davant de Turquia veuen una targeta groga. Aquesta amenaça de sanció sobre set jugadors ha fet que la llista de 24 futbolistes amb la que ha treballat Koldo Álvarez per a aquests dos enfrontaments tingués noms il·lustres, com Juli Sánchez o Òscar Sonejee. Aquest últim, amb 37 anys, finalment, és un dels que ha entrat en la primera convocatòria de 18 jugadors, i no seria res estrany donat el seu nivell, si no fos perquè no entrava en una convocatòria de partit oficial des de fa un any. L'11 de setembre del 2012 va ser a Romania, tot i que no va jugar. Sí que hi va ser a l'estiu, contra Moldàvia, en l'amistós que va acabar amb empat (1-1) gràcies al seu gol.

El paper de Sonejee en el combinat nacional ha canviat en els últims anys, per molt que ell asseguri que segueix sent similar: «Al final tots, el que volem és jugar. Si ja he estat en preconvocatòries vol dir que sóc una peça important, i això és el que al final valores». És un veterà, i no amaga que li queda «un any» en actiu: «Jugaré una temporada més a nivell de club, i serà l'última. Acabaré aquesta fase i la temporada, i ja està». Això vol dir que té en ment «fer-ho el millor possible» cada vegada que Koldo li digui de posar-se la roba de la selecció.

Sonejee, que no ha disputat un sol minut d'aquesta fase de classificació per al Mundial i només ha estat convocat en els dos primers partits (a casa contra Hongria i fora a Romania), ha vist passar moltes cares pel combinat nacional. Algunes s'hi han mantingut en el treball constant, d'altres segons van arribar i van acabar per no tornar, però ell sempre hi ha estat. Coneix a la perfecció l'evolució del combinat nacional, des de l'època de David Rodrigo fins l'actual amb Koldo, i ho valora: «És important tot el que s'ha aconseguit aquests últims anys. Hi havia un grup d'uns 30 jugadors i potser ara ja és molt més superior de futbolistes seleccionables». Tot això el que fa és que, segons Sonejee, es crea «una competència que fa que la gent estigui molt ficada, i qui està més en forma, té la seva oportunitat».

La veu d'aquest veterà, entre tallada, deixa un lloc per la realitat: «Ara estem més en el camp contrari». Això és un treball de tots.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT