PUBLICITAT

13 ONG participaran a la Fira Vincles Solidaris de Sant Julià de Lòria

  • L'esdeveniment pretén donar a conèixer la tasca de les organitzacions i fomentar l'associacionisme
EL PERIÒDIC 
SANT JULIÀ DE LÒRIA


31082010ong
Alberch, Lorenzo i de Juan conversen al costat de l'escultura Vincles Foto: ANA
13 ONG participaran el proper dissabte 11 de setembre a la fira solidària que se celebrarà a Sant Julià de Lòria i que porta per nom Vincles solidaris. La consellera de Social i Participació, Beatriz Lorenzo, ha explicat que es tracta de donar a conèixer les tasques que fan les ONG, al mateix temps que fomentar la xarxa associativa i de voluntariat apropant-la encara més al ciutadà. Els actes se celebraran a partir de les onze del matí a la plaça Germandat de Sant Julià. El lloc ha estat triat expressament perquè és en aquesta plaça on hi ha ubicada l'escultura d'Àngel Calvente que porta per nom Vincles, del qual s'ha extret el nom de la  fira: Vincles solidaris.
A més, el Grup d'Esplai Lauredià (GEL) farà una retransmissió radiofònica especial a través del 97.7 de la FM. Els diners que es recaptin amb les donacions voluntàries seran destinats als damnificats del Pakistan.
Tot i que no hi ha un cens sobre la quantitat de voluntaris que participen activament a les ONG andorranes, Marta Alberch, directora d'Unicef, i Lluís de Juan, cooperant internacional, han explicat que el percentatge de col·laboració de la població andorrana és alt, tant pel que fa a voluntaris com a cooperants. De Juan hi ha afegit que fires com la del proper dia 11 de setembre ajuden les ONG a conscienciar més i a donar a conèixer les diferents formes de participació: "Tan important és la que es pot fer des de casa com la que es fa a fora". Vincles solidaris començarà les activitats a les 11 hores amb un esmorzar popular. Al llarg del dia hi haurà actuacions, mostres gastronòmiques, capoeira i jocs per als més petits. També es visionarà durant tot el dia un recull de vídeos del programa Andorra Solidària.
Com a fira solidària que és, els assistents podran contribuir amb un donatiu d'un euro que servirà per enlairar de forma simbòlica al cap del dia un globus gegant. Els diners que es recullin amb aquests donatius es destinaran als damnificats del Pakistan.
Les ONG que estaran presents són: Unicef; Fundació Muntanyencs per a l'Himàlaia; Intermón Oxfam; Infants del Món: Mans Unides; Téléthon; Adsaps; Dàlmates sense Fronteres; Tallers ocupacionals de l'EENS Meritxell Xeridell; Creu Roja, UdA Solidària; a més de les col·laboracions del GEL i el Grup d'Amics de les Matemàtiques.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT