PUBLICITAT

Fugida a la xinesa

  • Dos lladres fugen en cotxe pagant a un particular
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: TONY LARA

La Policia va poder enxampar un dels presumptes membres de la banda que el 10 d'agost va robar un rellotge d'alta gamma –valorat en 13.300– euros en una joieria d'Andorra la Vella. Filmats per una càmera de seguretat del mateix establiment, els altres dos membres estan identificats però lluny de ser atrapats. Van fugir del país, i ho van fer de la forma més sorprenent, se suposa que per evitar aixecar sospites.

No van creuar la frontera en un bus ni en un vehicle propi o de lloguer, sinó que van insistir a un particular perquè els traslladés en el seu cotxe fins a Barcelona, sense que aquest sospités que aquells dos homes xinesos, que per a ell eren simplement uns turistes asiàtics, eren en realitat un experts de l'art de despistar comerciants per pispar qualsevol article a mà.

Els dos xinesos es van topar amb un industrial, a qui van demanar si els podia traslladar en el seu vehicle fins a la capital catalana. Aquest, ocupat amb la seva feina i sense cap ganes de perdre el temps en un viatge portant a dos desconeguts, va pensar en un conegut seu que es troba sense feina. Davant la insistència dels dos presumptes lladres, l'industrial els va adreçar a l'altre home per fer el viatge de tres hores fins a la ciutat comtal. L'home els hi va demanar 200 euros pel trajecte, però veient la facilitat amb que van acceptar el tracte i pensant que estava davant de dos turistes adinerats va incrementar el preu del viatge fins als 250 euros, quantitat que també van acceptar sense dir ni piu. «!Quin bon negoci!, segur que va pensar l'home convertit en xofer provisional.

La banda estava integrada per tres homes de nacionalitat xinesa. Un d'ells, de 42 anys, va ser detingut a la frontera del riu Runer tot just haver perpetrat el robatori, i els altres dos segurament van aconseguir passar la duana de seguida, abans que el joier cursés la denúncia a la Policia. Els tres homes van poder ser filmats per una de les càmeres de seguretat del comerç i per tant van ser identificats pels investigadors, que van posar en marxa un dispositiu de control especial a les dues duanes sense èxit. La persona detinguda no portava el rellotge robat, i va passar a disposició judicial. La policia va emetre una demanda de recerca internacional per als altres dos integrants de la banda, especialitzada en aquest tipus de robatori. La persona detinguda no portava la mercaderia robada a sobre i per tant la Policia el va considerar en un primer moment còmplice del delicte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT