PUBLICITAT

El síndic demana als consellers que «reflexionin» sobre les dietes

  • El PS, «sorprès» de que no hi hagi cap iniciativa per a la reactivació econòmica
L. F. M.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els membres de la Junta de Presidents, ahir, en la primera reunió en la represa de l'activitat parlamentària Foto: ANA/ M.T.

el Consell General va iniciar ahir el nou període de sessions amb la reunió de la Junta de Presidents. A banda de marcar el calendari d'aquesta segona meitat d'any, en aquesta trobada el síndic general, Vicens Mateu, va aprofitar per fer arribar als presidents dels grups parlamentaris un informe al voltant de les dietes que suporten les diferents delegacions internacionals. En aquest document consta que la partida pressupostària del Consell General destinada als viatges a l'estranger que fan els parlamentaris és de 211.000 euros el 2013 (40.884 en dietes i 169.171 en desplaçaments). L'any 2012 la partida va ser d'uns 234.000 euros.

Amb aquest informe a les mans, Mateu va demanar als consellers que reflexionessin al voltant de les delegacions internacionals i de la conveniència o no del sistema de dietes actuals; una petició en la qual es van mostrar d'acord tots els presidents del grups parlamentaris.

Pel que fa al nou període de sessions estarà marcant per la rellevància dels projectes que es treballaran, dels quals cal destacar el de l'IRPF o el de la modificació de la Llei de la CASS, el termini d'esmenes dels quals acabarà el 20 de setembre. També hi ha sobre la taula la proposició de llei de serveis socials i sociosanitaris, la modificació de la Llei qualificada d'immigració o la proposició de llei de morositat, entre d'altres.

La Junta de Presidents també va determinar ahir les comissions per treballar els diferents projectes: la Comissió Legislativa d'Interior (per conèixer més detalls del projecte de llei qualificada de modificació del Codi penal), la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme (per conèixer el projecte de llei per al foment de la rehabilitació del parc immobiliari, entre d'altres), la Comissió Legislativa de Finances i Pressupost (l'encarregada de saber més sobre el projecte de llei de l'impost sobre l'IRPF i del projecte de llei de bases de l'ordenament tributari) i finalment la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient (per conèixer detalls del projecte de llei de modificació de la Llei de la seguretat social).

Els dies 19 de setembre, 7 de novembre i 5 de desembre se celebraran les sessions de control al Govern.

SENSE MESURES CONTRA LA CRISI/El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, va manifestar ahir que estan «sorpresos» de que en aquest nou període de sessions no s'hagi presentat «cap iniciativa ni mesura per a la reactivació econòmica», i va afegir que «no sortirem de la crisi amb l'IRPF o la modificació de la CASS».

Pel que fa a l'IRPF, va assegurar que els socialdemòcrates presentaran esmenes «ja que partim de models de l'impost diferents; nosaltres optem per un tipus general del 10% però d'un 20% a les rendes més altes».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT