PUBLICITAT

Educació preveu que els ajuts a l'estudi es tornin a incrementar

  • La ministra Suñé inaugura la 30 edició de la Universitat d'Estiu com una «finestra oberta a la reflexió»
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ministra d'Educació i Joventut durant la inauguració de la 30a edició de la Universitat d'Estiu, ahir. Foto: àlex lara

La ministra d'Educació i Joventut, Roser Suñé, va anunciar ahir que es preveu un inici de curs escolar, que comença el 9 de setembre, amb «absoluta normalitat», i amb una previsió que hi hagi de nou un lleuger increment de les sol·licituds d'ajuts a l'estudi, que es poden demanar des d'aquest dilluns fins al 4 d'octubre.

Suñé va recordar que el repte més important d'aquest curs és la implantació del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea) al primer curs de segona ensenyança, i la introducció de les tauletes electròniques. En aquest sentit, la ministra va dir que els estudiants ja se n'han proveït i que ara el que cal és que totes les parts hi treballin.

Educació preveu un inici del nou curs escolar sense problemes ja que es compta amb els cossos docents estabilitzats i amb un nombre d'alumnes que no patirà variacions significatives, tal i com va informar l'ANA. La ministra d'Educació i Joventut va indicar que l'any passat ja es van notar increments de les demandes d'ajuts a l'estudi, i que la projecció per a aquest curs és que hi torni a haver un lleuger increment, tot i que no exagerat. El termini de presentació de les sol·licituds va començar ahir i s'allargarà fins el 4 d'octubre. D'altra banda, Suñé va recordar que el curs estarà marcat per la implantació del Permsea al primer curs de segona ensenyança, i les tauletes electròniques com a eina de treball. La ministra ha dit que les valoracions es faran un cop s'hagi fet tot el treball necessari amb l'eina per part de docents i alumnes.

Finalment, la ministra també va indicar que serà un curs amb molta feina, ja que caldrà treballar en la redefinició del sistema educatiu espanyol i en la ratificació del conveni amb França. En el primer cas, Suñé ha assegurat que no s'ha notat cap increment d'alumnes al sistema andorrà a causa de la decisió presa per Madrid de tancar progressivament dos centres.

INAUGURACIÓ DE LA UNIVERSITAT D'ESTIU/ La ministra Roser Suñé va fer aquestes declaracions abans d'inaugurar la 30a edició de la Universitat d'Estiu (ho havia de fer el Cap de Govern però no va realitzar el discurs inaugural «per problemes d'agenda» ).

Segons Suñé, la possibilitat de copsar diferents punts de vista sobre els poders i contrapoders en un món global, així com sobre la resta de temes que s'han repassat en anteriors edicions, permet als assistents «enriquir-se mentalment» i per això va considerar que les jornades són una «finestra oberta» per enriquir-se amb reflexions. Sobre la possibilitat que països petits com Andorra permetin experimentar formes de democràcia més participativa com va apuntar el moderador de la universitat, Carles Feixa, durant la presentació, la titular d'Educació va considerar que amb les estructures europees actuals els models de partits han d'obrir debats sobre com engrescar la participació dels ciutadans. Un exemple, va reconèixer, és la recollida de signatures. Segons Suñé, els partits n'han de fer una «lectura de context». «Analitzar el moment en el que estàs i si l'eina legislativa que en pugui sortir s'adiu a totes aquelles altres estructures que estan al país», va manifestar. Per tant, «s'hi ha de reflexionar i no tancar portes», va afegir.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT