PUBLICITAT

L'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra es constitueix oficialment

  • El primer objectiu és que la cadena humana del dia 10 «sigui un èxit»
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

L'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra ja s'ha constituït oficialment. Així ho va explicar ahir a l'ANA un dels seus impulsors, Manel Urindar, que va afegir que l'objectiu de l'entitat és poder coordinar els residents catalans –i simpatitzants d'altres nacionalitats- que estiguin a favor de la independència de Catalunya, i col·laborar amb les campanyes que organitzi la ANC a nivell nacional. La primera tasca de la nova entitat, que no està vinculada a cap partit polític, és la d'aconseguir que la cadena humana promoguda a través d'una pàgina al Facebook per al dia 10 de setembre a Andorra sigui un èxit.

El passat diumenge l'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra es va constituir oficialment, després d'haver agrupat el nombre de socis mínims per poder crear-se. Urindar va explicar que l'objectiu és anar creixent en nombre de socis i simpatitzants i poder apropar-se a la xifra de 6.000 persones, tenint en compte que a Andorra hi ha uns 12.000 residents catalans. De fet, Urindar té constància que hi ha residents inscrits en d'altres seccions de l'ANC a Catalunya, i que ara seran transferides a l'andorrana.

L'impulsor de la iniciativa va informar que el primer objectiu és col·laborar amb els organitzadors de la cadena humana prevista per al 10 de setembre amb la intenció que sigui un èxit, i per aquest motiu precisament s'està intentant que hi participin persones de l'Alt Urgell. Serà en el marc de l'acte de dimarts que ve quan l'ANC començarà a captar socis i simpatitzants, a banda de donar-se a conèixer a través del Twitter, una futura pàgina web que estan elaborant i a través del correu [email protected]. La voluntat d'Urindar seria, a més, que s'acabessin fusionant els impulsors de les dues iniciatives, perquè no té sentit que hi hagi dos moviments tan similars en un país tan petit.

Respecte a les crítiques que han rebut les iniciatives sorgides a Andorra a favor de la independència, Manel Urindar va lamentar que es vegi com una «intromissió catalana a Andorra» i va assegurar que hi ha moltes assemblees a l'exterior i que la del Principat no és pas la primera. A més, va insistir que són iniciatives que no tenen res a veure amb Andorra, i que de la mateixa manera que existeixen associacions lusitanes o gallegues, no creu que hi hagi d'haver cap problema.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT