PUBLICITAT

El River espera que arrenquin els equips d'ACB per fitxar el pivot

  • El club presenta Green, que destaca pel seu llançament: «Però puc acoblar-me al que se'm demani»
R. M. S.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Solana i Green, ahir al Buda abans de la presentació del nord-americà com a nou jugador del River Andorra Foto: ÀLEX LARA

Un gat negre es va creuar per darrere de la taula on el director general del River Andorra, Francesc Solana, presentava el nord-americà Shaun Green, assegut a la seva esquerra. Esperem no sigui cap senyal, perquè aquest és un jugador dels que han de fer un paper important, tal com ha demostrat durant els últims anys a les competicions LEB. El jugador afirma que no és cap secret que la seva qualitat és el llançament, però que s'acoblarà a tot el que digui l'entrenador, tant en defensa com en el rebot. És el que s'espera també del pivot que falta, fitxatge que resta per tancar el primer equip, però el River, fidel a la seva tàctica de pescar tard i bé, espera que els clubs de l'ACB arrenquin la pretemporada per agafar els jugadors descartats. «El mercat s'està movent bastant», va dir Solana, que no va descartar l'opció de Jordi Trias, del Joventut, tot i tenir contracte en vigor: «Si hi ha l'opció, intentarem arribar a un acord».

El problema de Trias és que el seu contracte ara per ara és estratosfèric –al voltant del milió d'euros–, i en aquesta història el River no hi entra perquè el tema és tan senzill i complicat alhora com que el jugador i el Joventut es posin d'acord en la rescissió. Si arriba a un acord amb el seu club per donar per finalitzat el contracte, llavors Solana li dirà. Si no és així, «tenim d'altres opcions perquè hi ha jugadors que estan esperant ofertes dels equips d'ACB», segons va manifestar el director general. En els descartes està la caça.

Un exemple d'això és David Navarro. El jugador del River ha arribat al Principat després d'esperar una solució als problemes del Valladolid, el que era fins el moment el seu equip a l'ACB. Com que no es va solucionar, l'escorta ha acabat al conjunt andorrà. Aquest és el camí de treball del club andorrà.

GREEN, ACONSELLAT PELS SEUS AGENTS / Que el nord-americà sigui a la nova plantilla del BC River Andorra és cosa d'un treball d'anys. Solana mai no ha amagat que el club fa tres anys que va darrera del jugador, i el jugador ahir va confirmar que els contactes han existit, però que ell tenia altres aspiracions en aquells moments i per això no es va decidir, fins ara, pel club andorrà. Amb tot, Green va manifestar que els seus agents li van dir de fitxar per l'entitat que presideix Gorka Aixàs: «Fa anys que els meus agents m'ho aconsellen, de venir, perquè és un equip seriós». El pivot va declarar que si abans havia declinat les ofertes del River era perquè els seus objectius eren altres.

Green va assegurar que arribar ara a Andorra era el millor per ell: «He jugat tres anys seguits contra aquest equip i és un bon club per mi». Amb la seva contractació, la intenció del club ha estat, segons Solana, «millorar els jugadors que teníem la temporada passada». Per al director general, amb Green a la plantilla «donem un salt de qualitat». «Ha costat una mica, però ja és aquí», hi va afegir.

POT JUGAR DE QUATRE I DE CINC / Green va destacar ahir que la seva millor qualitat és el llançament, arma que el River ha patit durant tres anys quan era al Mallorca i al Lucentum, però el nord-americà considera que té la capacitat suficient com per fer el que li mani l'entrenador. Així mateix, va parlar de la seva doble posició: «Porto anys jugant a Espanya i puc ser un quatre o un cinc».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT