PUBLICITAT

El Govern estudia ampliar el parc natural dels Ports

  • Preveu generar 600 nous llocs de treball i 40 MEUR anuals
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Les Roques de Benet al parc natural dels Ports d'Horta de Sant Joan. Foto: ACN

El Govern estudia ampliar el parc natural dels Ports i convertir-lo en un futur en el segon parc nacional de Catalunya. Segons una proposta redactada per Territori i Sostenibilitat, que encara no ha estat traslladada als alcaldes ni propietaris, la declaració hauria de ser votada al Parlament i aprovada pel govern espanyol en un procés d'uns dos anys. En el document, al qual va tenir accés l'ACN, el Govern preveu que les inversions estatals i l'impuls del turisme generarien 600 llocs de treball i 40 MEUR anuals al territori. Per contra, la creació del parc, inicialment limitat a la part catalana del massís, suposaria restringir activitats tradicionals com la caça, la ramaderia o la silvicultura.

Amb data del passat mes de maig, la proposta ha estat ja avaluada pel Departament de Territori i Sostenibilitat amb els responsables del parc natural dels Ports. Si, finalment, prospera, el dels Ports seria el segon parc nacional de Catalunya, després del d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici -creat l'any 1955-, i el primer al Sistema Ibèric.

Aquest últim argument, juntament amb la recent declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera per part de la Unesco, és una de les principals bases que el Govern vol emprar a l'hora de defensar la idea davant el govern espanyol que és qui, en última instància, l'hauria d'aprovar i, especialment, dotar de recursos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT