PUBLICITAT

Control antidopatge a Ordino

  • Solé, Muñoz i Albós, els tres primers classificats de la crono del Nacional, donen mostres d'orina
R. M. S.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els guanyadors d'ahir a la crono entre Ordino i Sorteny, de 12 quilòmetres de recorregut Foto: ACA

ahir es va disputar a Ordino la quarta i penúltima prova del Campionat d'Andorra contrarellotge de ciclisme en carretera. El podi va estar encapçalat pel català Arnau Solé (26min 31s), que es va imposar per 8 segons a un altre català, Guillem Muñoz (26min 39s), mentre que tercer va ser l'andorrà David Albós (27min 14s). Tots tres van haver de passar pel control antidopatge donant una mostra d'orina. Aquest fet va arribar després del contacte entre la Secretaria d'Esports del Govern i la Federació Andorrana de Ciclisme, que van avisar els organitzadors de la cursa d'ahir, l'Agrupació Ciclista Andorrana, perquè estigués tot disposat. És la primera vegada en la història del ciclisme d'Andorra que es fa un control antidopatge en una cursa organitzada al país, més enllà de cites com la Vuelta a Espanya, la Volta a Catalunya o el Tour de França, que en fan els seus controls de forma independent.

El Govern va donar el vistiplau a fer aquestes anàlisi sorpresa als tres millors classificats. Així, segons arribaven els ciclistes a la meta d'ahir –la crono tenia la sortida a Ordino i l'arribada al pàrquing de Sorteny, amb 12km de recorregut–, aquells que estaven entre els tres millors temps havien d'esperar perquè al final havien de passar el control antidopatge. Si algú els superava, aquest ocupava el seu lloc. Al final, el podi va deixar Solé, Muñoz i Albós en homes, i Aida Fàbrega en dones. Aquesta no va passar el control.

«Com que volem un esport net», va dir el president de l'Agrupació Ciclista Andorrana (ACA), Pau Iglesias, «ens ha semblat molt bé aquesta iniciativa de la Secretaria d'Esports i la Federació, amb l'esperança que tots seran negatius». Així mateix, Iglesias va destacar l'efecte de la mesura: «Amb això es dissuadirà la gent que vulgui venir a competir en un estat no adequat».

GUY DIAZ, FAVORIT AL TÍTOL / Resta la crono de Fontaneda que organitzarà l'Sprint Club el 29 de setembre per conèixer els campions del Nacional. Com que puntuen les quatre millors proves de les cinc que hi ha, és Guy Diaz qui més números té per imposar-s'hi. En suma ara 278, pels 345 de David Albós, que és el líder però hauria de restar-ne un pitjor resultat encara. Albós hauria de guanyar a Fontaneda i Diaz ser quart per poder revalidar el títol. Albós aquest any encara no ha guanyat cap cursa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT