El resident Dani Moreno guanya l'etapa i és nou líder

• El corredor del Katusha agafa el mallot vermell de la Vuelta i Purito Rodriguez és 6è a 56s del seu company
VALDEPEÑAS DE JAÉN

Moreno celebra ahir la victòria d'etapa, a Valdepeñas de Jaén. Foto: AFP PHOTO / JOSÉ JORDAN

Dia perfecte per al Katusha dels residents andorrans. Dani Moreno es va imposar ahir en la 9a etapa de la Vuelta a Espanya amb un final explosiu i, a més, es va vestir amb el mallot vermell de líder per només un segon de diferència respecte al portador fins ahir, l'irlandès Nicolas Roche (Saxo). A més, Joaquim Purito Rodriguez va aconseguir també retallar distàncies respecte a un dels màxims rivals per al triomf final, Vincenzo Nibali (Astana). Purito és 8è a 56s de Moreno.

Moreno, qui ja es va imposar a l'etapa amb final a Fisterra, va arrencar amb força a 600 metres de meta i va conquistar en solitari el mur de la localitat andalusa amb 4 segons d'avançament sobre Alejandro Valverde (Movistar) i Purito, que va lluitar per aguantar la roda del murcià. L'anterior líder, l'irlandès Nicolas Roche, va perdre el mallot vermell per un sol segon en entrar a meta quart, a 8 segons de Moreno.

Vincenzo Nibali, que tot i ser d'inici el favorit a guanyar la Vuelta, va tornar a donar mostres de tenir problemes en situacions de carrera tan explosives com les d'ahir i fins i tot com les de dissabte, on Moreno va ser segon a l'etapa i també li va retallar temps. L'italià va cedir 9 segons, per la qual cosa la general s'estreny encara més entre els grans favorits. El ciclista transalpí és tercer amb sol dos segons sobre Valverde, que és quart.

EL LIDERATGE AL KATUSHA / En acabar l'etapa, Dani Moreno va explicar que l'atac estava pensat d'inici entre ell i Purito. Els dos, amics i companys d'habitació a la Vuelta, mantenen bona sintonia. El madrileny va assegurar que la relació és molt bona i que cadascú sap el que ha de fer en cada moment de la cursa.

Aquesta és la segona victòria de Moreno en aquesta Vuelta –la tercera del seu palmarès a la ronda espanyola–. Avui arriba la primera etapa de muntanya amb final a l'alt d'Hazallanas, de categoria especial.