PUBLICITAT

El Medef visitarà Andorra el mes que ve per copsar oportunitats

  • La iniciativa parteix de l'Ambaixada de França i té per objectiu enfortir els lligams comercials
  • Kedadouche s'implica per promoure el Principat, molt desconegut entre els ciutadans del país veí
GLÒRIA GURDÓ
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'esmorzar de treball que els empresaris andorrans van mantenir a la seu del Medef a Paris, l'abril passat. Foto: SFG

La Cambra de Comerç Indústria i Serveis (CCIS), prepara la vinguda aquest proper mes de setembre d'una delegació d'empresaris francesos encapçalada per representants de la patronal Mouvement des Entreprises de France (Medef) i de la Cambra de Comerç Indústria i Serveis de Paris-Île de France. La recepció donarà continuïtat al desplaçament que van fer a Paris, el passat mes d'abril, una delegació de la CCIS i un grup d'empresaris andorrans, acompanyats pels ministres d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i d'Economia i Territori, Jordi Alcobé, i l'ambaixador de França a Andora, Zaïr Kedadouche.

La missió organitzada a iniciativa de l'Ambaixada de França, tenia l'objectiu d'enfortir les relacions comercials entre tots dos països, i de presentar als empresaris francesos els eixos de l'obertura econòmica. L'ambaixador, Kedadouche, es va mostrar molt satisfet d'aquest primer intercanvi d'impressions «perquè Andorra és encara una gran desconeguda a França i calen iniciatives com aquesta per canviar-ne la percepció». Defensant que el Principat és alguna cosa més que muntanya i esquí, va afegir que «Andorra és un país que té una història i una llengua pròpies i molta força perquè a més, és plurilingüe». L'ambaixador es va mostrar satisfet de poder col·laborar amb el Govern i els empresaris andorrans en l'àmbit econòmic i va argumentar que «la presència d'Andorra a França i de les empreses franceses i grans grups a Andorra és un projecte per al desenvolupament, del qual n'estic orgullós». Kedadouche insisteix en que «és important que la CCIS rebi ara els seus homòlegs francesos, el Medef i la Cambra de Comerç de Paris, en retorn de la invitació que van rebre els andorrans la passada primavera». I va reiterar que «estic molt content de que el projecte tingui continuïtat i de que els andorrans fossin rebuts a Paris, en lloc de Tolosa o l'Arièja, això és bo». L'ambaixador també va recordar que els ministres Saboya et Alcobé van prendre la paraula davant de 150 empresaris. I va afegir que «això és formidable, perquè la gent té una imatge deformada d'Andorra. Tenim que fer un esforç en aquest sentit i explicar que Andorra no és només esquí i muntanya, sinó que és un país. La gent s'enganya, sobretot els francesos que s'aturen al Pas de la Casa i els sembla que ja han visitat Andorra, és una imatge falsa».

La visita a Paris / El passat abril els ministres Saboya i Alcobé, acompanyats per Kedadouche; l'ambaixadora d'Andorra a França, Maria Ubach; i per una delegació d'empresaris andorrans, membres de la CCIS i de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), van mantenir un esmorzar de treball amb membres del Medef. La trobada, presidida per Alain Damais, director general adjunt de la patronal, va permetre el diàleg directe sobre les perspectives de cooperació i les oportunitats ofertes a les empreses franceses.

La mateixa delegació també va participar en un dinar de treball a la Cambra de Comerç de París-Île de France, encapçalada pel president de la mateixa, Pierre-Antoine Gailly, en el que van participar una setantena d'empresaris francesos.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT