PUBLICITAT

Ordino ha deixat d'ingressar 100.000 euros pel conflicte ITP-IGI

  • Naudi confia que el Govern modificarà la llei, també per a les estacions
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
El cònsol major, Bonaventura Espot, conversa amb el conseller de l'oposició, Enric Dolsa, ahir Foto: TONY LARA

Els comuns han presentat un segon recurs de reposició per reclamar els diners que han perdut pel fet que les operacions immobiliàries entre empreses hagin passat a estar gravades amb el nou Impost General Indirecte (IGI) i no amb l'Impost de Transmissions Patrimonials (ITP). En el cas del Comú d'Ordino, i segons va informar ahir la cònsol menor, Consol Naudi, han deixat d'ingressar al primer semestre 100.000 euros per aquest concepte, o el que és el mateix, han ingressat la meitat del que haurien recaptat si no estigués en vigor l'impost de l'IGI.

Naudi va informar que aniran presentant recursos fins que l'Executiu no modifiqui la llei. La cònsol es va mostrar absolutament confiada, però, que els canvis es faran properament i que per tant aquests diners són «recuperables». És a dir, «creiem que no caldrà entrar un tercer recurs», va assegurar. A més, va afegir que la modificació a la llei es farà en paral·lel a la rebaixa de l'IGI per a les estacions d'esquí, per reduir-los a una mica més de la meitat l'IGI actual del 4,5%. «És molt dura la situació per a les parròquies que assumim el 100% de la gestió de les pistes», va manifestar la cònsol.

L'abocador del Corb, més barat / Un altre dels temes tractats ahir en Consell de Comú va ser la rebaixa dels preus públics de l'abocador de terres del Corb, a la CG3 a l'alçada d'Encodina, i que ha vist rebaixada dràsticament la seva activitat d'ençà l'esclat de la crisi. Actualment queden uns 12.000 metres cúbics per poder tancar l'abocador, però els preus actuals no podien competir amb d'altres abocadors del país. Per aquest motiu es va decidir ahir posar un únic preu per tona –fins ara es pagava en funció del volum–, que serà de 4 euros. D'aquesta manera la corporació confia poder omplir i tancar la instal·lació els propers mesos, com a màxim la primavera vinent.

El conseller de la minoria, Enric Dolsa, va celebrar aquesta rebaixa de preus, que passaran a ser «raonables», va assegurar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT