PUBLICITAT

La Seu acull un any més les Jornades de Teologia

  • Les sessions proposen als assistents una reflexió entorn a la fe
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Xavier Morlans, l'arquebisbe Joan-Enric Vives i Francesc Torralba, ahir. Foto: BISBAT D'URGELL

Avui es clouran les Jornades de Teologia que sota el lema «Donar testimoni del que creiem. Pensar de nou, han tingut lloc a la sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell. Durant l'acte inaugural celebrat ahir, l'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va assenyalar que «l'Any de la Fe ha de servir per recórrer la història de la nostra Església» i va afegir que «cal tornar a viure, cal tornar a creure».

La primera ponència va anar a càrrec de Xavier Morlans, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i consultor del Pontifici Consell de la Nova Evangelització que va parlar sobre l'essència de la fe, fent un repàs de l'evolució del desig d'autonomia i de llibertat del subjecte a Occident, des del segle XVII i fins a l'actualitat, amb una anàlisi dels moviment socials i de les actituds humanes que s'han anat produint.També va intervenir el doctor Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i també consultor del Pontifici Consell de la Cultura.

En aquestes jornades es proposa als assistents «cercar el vincle entre fe i raó, entre fe i emoció, entre els continguts del Credo i la vivència personal com a cristians». Les jornades es duen a terme en horari de matí i tarda.

Les Jornades de Teologia, organitzades per la Delegació d'Ensenyament del Bisbat d'Urgell, compten amb 150 persones inscrites. La proposta formativa és oberta al públic en general.

L'activitat acull anualment la major part de mestres i professors de religió de la diòcesi d'Urgell, a més de catequistes, sacerdots i laics vinculats amb els consells de pastoral de les parròquies. Les jornades finalitzaran aquesta tarda amb la celebració de l'Eucarístia-.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT